ЦВИЈАНОВИЋЕВА УПУТИЛА НОВОГОДИШЊУ ЧЕСТИТКУ: У 2021. да превазиђемо пандемију и изазове који се нађу на путу :: Semberija INFO ::

 

ЦВИЈАНОВИЋЕВА УПУТИЛА НОВОГОДИШЊУ ЧЕСТИТКУ: У 2021. да превазиђемо пандемију и изазове који се нађу на путу


Фото - Српска инфо
Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је свим грађанима Српске Нову годину, божићне празнике свима који прослављају и Дан Републике са жељом да наредна, 2021. буде година у којој ће успјешно бити превазиђена криза изазвана пандемијом, као и сви други изазови који се нађу на путу.

У вријеме када испраћамо стару и дочекујемо нову, 2021. годину, потребно је да се осврнемо на неколико ствари које су важне, како за Републику Српску, тако и за нас појединачно. Испраћамо годину која је била изузетно тешка и изазовна. Сусрели смо се са проблемом који је из коријена промијенио наше животе и функционисање друштва.

Пандемија, као глобални проблем, натјерала је и нас, као и све друге, да редефинишемо приориете и да првенствено усмјеримо пажњу и напоре на заштиту људских живота и јавног здравља, као и на очување наше привреде”, истакла је предсједник Републике.

Она је нагласила да је и ова криза, осим што је донијела бројне тешкоће, истовремено изњедрила и хероје овог доба, медицинске раднике, на које сви ми, као друштво, можемо бити поносни.

Нажалост, додала је Цвијановићева, на самом измаку, ову годину обиљежили су и земљотреси који су донијели додатне проблеме.

– Али треба рећи да су, и у овако тешкој години и сложеним околностима, институције Републике Српске и наши грађани показали да су способни да се суоче са овим проблемима и да смо у стању да очувамо стабилност и функционалност Републике, како на политичком, тако и на економско-финансијском плану – рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је Влада Републике Српске усмјерила огромна средства у здравствени сектор да би се што успјешније борио за очување људских живота.

– Огромна средства су издвојена и за подршку привреди како бисмо очували радна мјеста оних који су запослени у приватном сектору и обезбиједили сигурност њихових породица. Иако су, усљед пандемије, приоритети промијењени, нисмо одустали од важних инфраструктурних и комуналних пројеката и наставили смо их реализовати широм Републике Српске. То, уствари, значи да смо наставили да се крећемо напријед, можда не жељеном динамиком, али нисмо ни стали, нити одустали од наших циљева – нагласила је Цвијановићева у новогодишњој честитки.

Она је истакла да институције Српске и предстојећу, 2021. годину, дочекују спремни да се боре и са пандемијом и са другим изазовима, и да заједнички градимо бољу, успјешнију и развијенију Републику Српску.

– Зато је неопходно да очувамо стабилност институција јер су оне једина гаранција да ћемо обезбиједити сигурност, економски развој и могућност да будемо своји на своме. Неопходно је да очувамо њихову способност да одговоре потребама наших грађана. У времену које је пред нама, важно је и да очувамо наше заједништво, социјалну кохезију и да обратимо додатну пажњу на оне међу нама којима је потребна помоћ и подршка – нагласила је Цвијановићева.

Он је навела да вјерује у бољу будућност и да не постоји препрека коју не можемо савладити ако смо сложни и уједињени упркос нашим и различитим политичким мишљењима и потешкоћама на које наилазимо на нашем развојном путу.

– Поштовани грађани Републике Српске, у предстојећој години Вам желим добро здравље, личну и породичну срећу, и успјех на професионалном и сваком другом плану – поручила је предсједник Српске у честитки поводом Нове године, божићних празника и Дана Републике.

​Српска инфо / Инфо Бијељина