Какво нас вријеме очекује на почетку 2021. године? :: Semberija INFO ::

 

Какво нас вријеме очекује на почетку 2021. године?


До краја године под дјеловањем циклона у Босни и Херцеговини преовладаваће нестабилно вријеме са кишом у нижим и сусњежицом и снијегом у вишим подручјима.

Више падавина прогнозира се на југу и западу земље. Вјетар јужног и југозападног смјера у сриједу окренуће на сјеверни и сјевероисточни смијер.

И на почетку 2021. године преовладаваће облачно вријеме са кишом у нижим и снијегом у вишим подручјима. Мање падавина очекује се у источним и сјеверним подручјима.

Јутарње температуре у сјеверним дијеловима варираће од 0°Ц до 6°Ц, на југу земље од 6°Ц до 11°Ц. Максималне дневне температуре према крају седмице ће опадати, и у сјеверним и достизаће до 12°Ц почетком а до 8°Ц пред крај седмице.

У периоду од (04.01. до 11.01.) према расположивим синоптичким картама прогнозирају се промјењиве временске прилике. Вријеме ће карактерисати честе измјене периода са и без падавина. Падавине ће у вишим подручјима бити у облику снијега, а у нижим подручјима најчешће у облику кише.

Минималне температуре ваздуха варираће између -2°Ц и 4°Ц на сјеверу, до 8°Ц у Херцеговини. Максималне температуре кретаће се између 1°Ц и 6°Ц у сјеверним дијеловима, на југу Херцеговине до 10°Ц, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Независне новине