Зељковић: Набавка вакцина искључиво преко овлаштеног дистрибутера :: Semberija INFO ::

 

Зељковић: Набавка вакцина искључиво преко овлаштеног дистрибутера


Фото: Srpskainfo
Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић на данашњој прес конференцији рекао је да се вакцина против ковида 19 очекује у првом кварталу 2021. године али да је њену набавку немогуће остварити директно од произвођача већ преко дистрибутера.
 
Зељковић је појаснио да се у овом тренутку вакцине не могу набавити директно од произвођача али да прозвођачи имају овлаштене представнике, дистрибутере. Не можемо искључити контролу вакцина, дистрибутера и све одредбе закона БиХ, рекао је он.
 
"У овом тренутку, на жалост, Босна и Херцеговина има компликован систем закона о лијековима и закона о јавним набавкама, ми немамо дозволу да купимо лијекове од некога ко није посредник односно дистрибубтер лијекова, не можемо вакцине купити дитректно од произвођача", појаснио је Зељковић и додао да су и земље у окружењу до сада добиле мање количине вакцина.
 
"Као што смо више пута нагласили вакцину против ковида 19 очекујемо у првом кварталу", рекао је директор Института за јавно здравство Републике Српске.

Izvor: Nezavisne