ВУЧИЋ СЕ УСКОРО ВАКЦИНИШЕ: Премијерка Србије открила коју ће вакцину примити предсједник :: Semberija INFO ::

 

ВУЧИЋ СЕ УСКОРО ВАКЦИНИШЕ: Премијерка Србије открила коју ће вакцину примити предсједник


Председник Србије Александар Вучић, највероватније ће примити вакцину кинеског произвођача "Синовак", рекла је јуче премијерка Србије Ана Брнабић.

Након што је она примила вакцину комапније “Фајзер” и “Бајонтек”, појаснила је да је њен и договор предсједника Вучића тај да њих двоје приме двије различите вакцине.

Како је навела, у овом тренутку Србија има “Фајзер” вакцину, али и да у најскорије вријеме очекује и оне које производи кинески “Синовак” и руску “Спутњик В”, као и да је сигурна да ће до краја првог квартала наредне године стићи и она коју производи “Астра Зенека”.

– Сљедећи контигент вакцина које стигну, вјерује, заправо сигурна сам да ћемо добити од кинеског “Синофарма”, и вјерујем да ће предсједник Вучић примити те вакцине – рекла је она.

Казала је и да ће након тога вакцину примити здравствени радници, када ће и министар здравља Златибор Лончар примити вакцину, преноси Блиц.

– Србија ће имати на располагању све вакцине које су одобрене у својим земљама, и које су добиле одобрење од међународних институција и агенција, и које су прошле провјеру и код наше агенције – рекла је она.

Иначе, Ана Брнабић, министарка Дарија Кисић и др Предраг Кон су прве особе које су у Србији примиле “Фајзерову” вакцину чије су прве дозе, њих 4.800, већ стигло у Србију. Вакцинација је почела и по старачким домовима у Београду и Новом Саду.

​Српска инфо / Инфо Бијељина