Награда Радијски пријатељ године Милошу Рајковићу :: Semberija INFO ::

 

Награда Радијски пријатељ године Милошу Рајковићу


Репрезентативно удружење радио станица РАБ Србија ове године установило је награду ,,радијски пријатељ године“, која је по први пут додијељена медијском стручњаку, новинару и писцу Милошу Рајковићу. Признање је уручено на онлине скупу, које је организовано 18. децембра поводом прославе једанаестог рођендана РАБ Србија.

Прва награда „Радијски пријатељ године“ одлази у руке Милоша Рајковића, који се од самог почетка рада РАБ Србија веома активно укључио у рад удружења и показао колико воли радио и колико жели да помогне напретку радија у Србији, наводи се у саопштењу.

Као истакнути новинар и писац, Милош Рајковић је увијек био дио свих наших Радио дана, а као члан Савјета РЕМ допринио је побољшању радијске сцене Србије, изјавила је Маја Раковић, предсједница удружења РАБ Србија. Рајковићу је награда уручена на онлајн скупу, у присуству представника радио станица, колега новинара и осталих представника медија. 

Том приликом,  радијски пријатељ године захвалио се свима, пожелио још много година успјешне сарадње  и објаснио зашто је њему важан радио.
,,Имао сам два сна, да играм фудбал у Црвеној звезди и да радим у Студију Б. Први сан сам остварио као врло млад у млађим категоријама клуба, а други ми се остварио много, много касније. Пред сам крај 80-их почињем да се шуњам око новинарства и пчетком 90-их почињем да радим у Студију Б. Када сам први пут ушао у канцеларију код Слоба Коњовића, а он ме насмијан позвао да сједнем, мислио сам да ћу се онесвијестити“, испричао је Милош Рајковић о својим новинарским и радијским почецима.

Шармантан и рјечит као и увијек, Рајковић је својом причом о радију све заједно подсјетио због чега радио и данас игра важну улогу у животима свих нас. 

Приликом уручења награде, укључили су се и Славица Трифуновић, помоћник министра за информисање и медије Србије, и Емир Повлакић из Регулаторне агенције за комуникације Босне и Херцеговине.

Награда „Радијски пријатељ године“ наставиће да се додељује и у наредним годинама, са жељом да истакне појединце који својим радом и дјелом доприносе оснаживању радијске индустрије земље и региона.

Семберија инфо