Преминуло 29 особа, вирусом корона заражено 226 :: Semberija INFO ::

 

Преминуло 29 особа, вирусом корона заражено 226


БАЊАЛУКА – Зараза вирусом корона у протекла 24 часа у Републици Српској потврђена је код 226 особа, а Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 29 смртних случајева.

Ради се о 15 мушкараца и 14 жена, средње и старије животне доби од којих је девет особа из Бањалуке, три из Пала, по двије из Прњавора, Источног Новог Сарајева, Вишеграда и по једна особа из Лакташа, Челинца, Петрова, Бијељине, Дервенте, Братунца, Добоја, Новог Града, Хан Пијеска, Сокоца и Источне Илиџе.

У овом периоду у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама "Свети Врачеви" у Бијељини и "Свети апостол Лука" у Добоју обављено је тестирање 959 лабораторијских узорака.

Највише новозаражених - 51 особа је из Бањалуке, 33 из Требиња, 21 из Бијељине, по 11 из Братунца и Добоја, а девет из Модриче. По шест новозаражених  је из Билеће, Брода, Зворника, Козарске Дубице и Лопара, по пет из Кнежева и Лакташа, по четири из Гацка, Приједора, Теслића, Хан Пијеска и Челинца, по троје из Вишеграда и Угљевика, по двоје из Градишке, Дервенте, Калиновика, Љубиња, Мркоњић Града, Петрова, Рибника и Чајнича и по једно из Берковића, Источне Илиџе, Костајнице, Котор Вароша, Новог Горажда, Прњавора Станара и Шипова.

Ради се о 119 мушкараца и 107 жена, од којих су 30 млађе, 139 средње и 57 особа старије животне доби.

До сада је у Републици Српској потврђено 35.596 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 1.644 особе.

Из Института напомињу да је јуче накнадно пријављено пет смртних случајева који су се десили у претходних неколико дана. Ријеч је о двије особе из Сокоца и по једној из Источног Новог Сарајева, Трнова и Хан Пијеска.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 21.715 особа, а тестирано је укупно 155.937 лица.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 937, и то у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 344, а у општим болницама 593.

Под здравственим надзором тренутно је 10.554 особе, а надзор је завршен код 112.192 лица.

Глас Српске