БИЈЕЉИНА: ОБЛАЧНО И ХЛАДНО :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ОБЛАЧНО И ХЛАДНО


У Републици Српској ујутру на сјеверу облачно, у нижим крајевима мјестимично са маглом која ће се дуже задржати, у вишим предјелима и Херцеговини претежно ведро. Слаб мраз у вишим предјелима. Током дана претежно сунчано уз малу до умјерену дневну облачност, у сјеверном појасу земље облачно. У Бијељини је у 7,00 часова измјерено 5, највиша дневна температура ваздуха до 10 степени.

У нижим предјелима сјеверног појаса земље облачно, а по котлинама и ријечним долинама са маглом, која ће се локално дуже задржати, на планинама слаб мраз. Ујутру и пријеподне претежно ведро у вишим предјелима и на југу Херцеговине.
 
Током дана претежно сунчано уз малу дневну облачност у Херцеговини и вишим предјелима. У нижим предјелима у сјеверној половини земље остаје облачно уз ниску стратусну облачност, тмурно вријеме, повремено може бити понегдје и слабе росуље, те свјежије.
 
Увече и током ноћи поново услови за формирање магле у нижим предјелима, котлинама и око ријечних долина.
 
Вјетар слаб и промјењљив.
 
Минимална јутарња температура од 1°Ц до 6°Ц, на југу до 9°Ц, у вишим предјелима од -4°Ц.
 
Највиша дневна температура од 8°Ц до 14°Ц, на југу око 19°Ц. У нижим крајевима гдје се магла или ниска облачност буде задржала, температура ће бити пар степени виша у односу на јутарњу.
 
(Бијељина Данас / РХМЗРС)