У КОВИД БОЛНИЦЕ У БИЈЕЉИНИ ДНЕВНО СЕ ПРИМА ВИШЕ ОД 20 БОЛЕСНИКА :: Semberija INFO ::

 

У КОВИД БОЛНИЦЕ У БИЈЕЉИНИ ДНЕВНО СЕ ПРИМА ВИШЕ ОД 20 БОЛЕСНИКА


Кризни штаб Болнице и јутрос је одржао састанак на којем је разматрана могућност проширења капацитета за болеснике са тешком клиничком сликом ковида 19. На лијечењу у Ковид болницама у Бијељини је 120 болесника.

Двије трећине је са тешком клиничком сликом, а више од 30 обољелих је животно је угрожено. На респиратору је осморо(8) болесника,од којих је двоје (2) интубирано. У току јучерашњег дана било је 20 пријема, а само 4 отпуста. Међу хоспитализованим има и млађих особа са тешком клиничком сликом и новорођенче од ковид позитивне мајке.

Иако је мањи број новорегистрваних у Бијељини за протекла 24 сата, проценат новозаражених је и даље висок у односу на број тестираних. Епидемиолошка ситуација  је веома озбиљна  и зато се ми из Болнице
припремамо за најгори сценарио.

Од јавности очекујемо солидарност и јединство у борби против пандемиије корона вирусом. Тражимо и молимо да се  дослиједно придржавамо прописаних мјера заштите/ ношење заштитних маски, одржавање физичке дистанце, одржавање хигијене руку/, јер само одговорним понашањем сваког појединца можемо зауставити овај пик епидемије и спријечити велики притисак на здравствени систем.