Зорана Михајловић честитала Бајдену и Камали Херис: Победа је женског рода :: Semberija INFO ::

 

Зорана Михајловић честитала Бајдену и Камали Херис: Победа је женског рода


БЕОГРАД - Потпредсједница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић реаговала је синоћ на исход америчких предсједничких избора оценом да се дух демократије не може наметнути споља, а посебно важним сматра то што су САД добиле жену потпредсједницу.

Михајловић је на свом Инстаграму објавила фотографију Бајдена и будуће потпредсједнице САД Камале Херис, уз поруку у којој се наводи:


“Сједињене Америчке Државе добиле су председника демократу - Џоа Бајдена. И као што је велики Махатма Ганди говорио: Дух демократије не може се наметнути споља. Он мора израсти из унутрашњости народа”.

Али, констатује Михајловић, САД су добиле и потпредсједницу:

“Јер, победа је женског рода! Важно је да у годинама које посвећујемо борби за родну равноправност још једна жена освоји значајну политичку позицију”.

Михајловићева је додала да верује да ће Камала Херис, као прва потпредсједница у историји САД, вођена демократским принципима, допринети бољем положају жена.

“Јер, то је демократија - равноправно друштво у којем грађанке и грађани имају једнаке могућности да остваре оно што желе”, поручила је Зорана Михајловић.

​Танјуг / Глас Српске