Нешковић: Обезбиједити средства за додатно медицинско особље :: Semberija INFO ::

 

Нешковић: Обезбиједити средства за додатно медицинско особље


Члан Одбора за здравство СДС-а др Желимир Нешковић позвао је Владу Републике Српске и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске да обезбједе додатних 5 милиона КМ на основу којих би 1.000 медицинских тенхичара и 80 љекара, свршених студената медицине, ушло у обуку у Ковид болнице.
 
„Због изразите потребе за повећањем капацитета у раду новоотворених Ковид болница широм Републике Српске, својим радом и што хитнијим ангажманом, ово медицинско особље би помогло здрављу становништву Српске“ - рекао је Нешковић који је и директор Дома здравља Лопаре.
 
Он је поручио да би на овај начин Министарство здравља Републике Српске осим ургентне потребе и рјешавања здравственог стања грађана, у вријеме изразите погоршане ситуације у вези са корона вирусом, запослило преко 1.000 младих људи који су потребни Републици Српској.
 
„Они су у овом моменту, када рапидно расте број обољелих од корона вируса, најпотребнији за здравље грађана Републике Српске“ -  оцјенио је Нешковић.
 
За СДС, истиче Нешковић, здравље грађана је изнад сваке политике и политичке кампање.
 
„Имајући потпуно разумијевање према болницама  које шире своје капацитете, за Ковид болнице, које отварају у својим регијама, знајући да им у томе помажу локалне заједнице које гравитирају у тим болницама, потпуно разумијемо да они обезбјеђују техничка средства за рад новоотворених капацитета Ковид болнице, али за финаснирање рада здравствених радника неопходна је помоћ ресорног министарства и Владе Републике Српске“ - закључио је Нешковић.
                                                                        
​СДС - Сектор за политику и медије