Бриселски аеродром најбоље опремљен за превоз вакцина :: Semberija INFO ::

 

Бриселски аеродром најбоље опремљен за превоз вакцина


Док фармацеутске компаније грозничаво раде на развоју вакцина против корона вируса, аеродром у Бриселу, који се сматра најбоље опремљеним у Европи за превоз вакцина, припрема се за транспорт милијарди доза широм свијета. Ваздушни транспорт медицинске опреме захтјева брзину и сталну температуру.

Од свих европских аеродрома, аеродром у Бриселу има најпогоднију опрему за масовну дистрибуцију - мобилне расхладне кутије које је аеродром развио, а напајају их батерије и соларни панели, високотехнолошке контејнере и око 30.000 квадратних метара складишног простора са контролисаном температуром. 

Међутим, с обзиром на количину која се производи и специфичне услове транспорта, који се могу разликовати у зависности од вакцине, поставља се питање да ли ће расположиви капацитет лета бити довољан или ће можда бити потребно користити путничке авионе, као и теретне. 

Укупно 25 од 100 логистичких компанија на националном аеродрому у Бриселу специјализовано је за прераду лијекова и вакцина.

Транспорт фармацеутских производа порастао је за 85 посто од 2016. године и сада представља осам посто укупног авионског превоза на националном аеродрому у Бриселу, далеко надмашујући све друге европске аеродроме. 

Агенције