На подручју Полицијске управе Бијељине евидентирано за око 34 % мање малољетника као извршилаца кривичних дјела :: Semberija INFO ::

 

На подручју Полицијске управе Бијељине евидентирано за око 34 % мање малољетника као извршилаца кривичних дјела


С обзиром на проблематику малољетничке деликвенције и кривична дјела која извршавају малољетна лица са различитим мотивима и узроцима полицијски службеници Полицијске управе  Бијељина за девет  мјесеци ове године због извршења кривичних дјела пријавили су 26 малољетних лица. Број пријављених малољетника је за око 34 % мањи у односу на исти период 2019. године.
 
Од укупног броја пријављених малољетника најчешће су пријављена лица старосне доби од  16 до 18 година,  евидентирана су 22 малољетника,  у доби од 14-16 година живота пријављена су четири малољетна лица.
 
Према структури кривичних дјела највише су пријављени за кривична дјела против имовине (крађе, тешке крађе, оштећење и одузимање туђе ствари)  затим за кривична дјела против живота и тијела, кривична дјела из области злоупотребе опојних дрога, као и остала кривична дјела општег криминилитета.
 
Према малољетницима се могу изрећи санкције које су  прописане Закону о заштити и и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку.
 
 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ
Александра Марић