ЈЗУ Свети Врачеви: Већина обољелих има тешку клиничку слику :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Свети Врачеви: Већина обољелих има тешку клиничку слику


Јутрос је у бијељинској болници одржан састанак Кризног штаба на којем је констатовано да се повећава број хоспитализованих болесника у Ковид болници.

У циљу адекватног поступања у ситуацији погоршане епидемиолошке ситуације , Кризни штаб обавјештава јавност да ће се од сутра (понедјељак 25.октобар) сви амбулантни прегледи обављати у новој поликлиници за консултативно-специјалистичку заштиту у  згради старе хирургије.

На дан 25.октобара у Ковид болници је хоспитализовано 23 болесника. Већина обољелих има тешку клиничку слику. На кисеоничкој потпори је 18 болесника. У току јучерашњег дана примљена су још три болесника у Ковид болницу.

У протекла 24 сата у Бијељини су евидентиране 22 особе позитивне на вирус корона.

Апелујемо на све да се обавезно придржавају прописаних и препоручених мјера заштите јер то је једини начин да зауставимо даље погоршање епидемиолошке ситуације.

ЈЗУ Болница “Свети Врачеви” Бијељина је поносна што смо отворили прву Ковид болницу у Републици Српској из средстава Компензационог фонда. Морамо да нагласимо да је јучерашњи дан отварања Ковид болнице
протекао без икаквих страначких обиљежја. Саопштења и промотивни материјали појединих странака и појединаца са отварања Ковид болнице је чиста злоупотреба јучерашњег догађаја, али то неће зауставити здравствене раднике наше установе да и даље дају свој максимум у борби против пандемије изазване корона вирусом, поручено је са Кризног штаба Болнице.