ТРБ ПОЧЕО САРАДЊУ И СА КОМПАНИЈАМА ИЗ СРБИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ТРБ ПОЧЕО САРАДЊУ И СА КОМПАНИЈАМА ИЗ СРБИЈЕ


Компаније Технички ремонт Братунац /ТРБ/ и Green power turbine systems /GPTS/ doo Београд потписале су уговор о сарадњи  на заједничким пројектима и наступима на трећим тржиштима.

Овим уговором одлична пословна сарадња двије извозно оријентисане компаније намјенске индустрије је  конкретизована и обухвата креирање  и реализацију заједничких пројеката. Први заједнички посао биће реализован у новом погону ТРБ-а у Братунцу „Искра“  који ради пуним капацитетом.



За ТРБ овај уговор је значајан јер је  први уговор  са неком компанијом из Србије. Нјеговим потписивањем,   Греен поwер турбине сyстем  више неће бити само купац производа ТРБ-а него и  партнер на трећим тржиштима, као и на будућим сајмовима.

И ТРБ и Green power turbine systems константно улажу у младе и професионалне кадрове инжењере и техничко особље који се знањем и иновацијама бори на  суровом међународном тржишту.

ТРБ и у околностима пандемије вируса корона интензиивно ради, склапају се нови уговори,  није отпуштен ниједан радник, а у плану су и нова запошљавања.

Уговор о сарадњи двије компаније потписали су   15. октобра у просторијама ТРБ-а у Братунцу директор Green power turbine systems Слободан Петковић и извршни директор за подршку ТРБ-а Марко Мркајић.