ДОГОВОРЕНА ПОМОЋ РЕПУБЛИЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВИШЕГРАДСКЕ БАЊЕ (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

ДОГОВОРЕНА ПОМОЋ РЕПУБЛИЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВИШЕГРАДСКЕ БАЊЕ (ФОТО)


Foto: Srna
Значајна улагања републичких институција у Вишеград. То је договорено на састанку предсједнице Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништа БиХ са општинским рукводством. Међу неколико значајних пројеката, најављена је и помоћ у реконструкцији Вишеградске бање.

И до сада је у Вишеграду много урађено заједничким снагама републичке и локалне власти. Сада су извјесни и нови пројекти.

- Договорили смо се да институције Републике Српске подрже реконструкцију хотела у Вишеградској бањи у износу од 3.000.000 марака што ћемо урадити у наредном периоду. Мислимо да једном синергијом која постоји између локалних и републичких власти да је то најбоље за сваку локалну заједницу - рекао је Додик.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да очекује брзи завршетак свих до сад започетих пројкеката.

- Надам се да ћемо све започете пројекте, а поготово оне за које смо имали подршку Владе Српске, ускоро завршити. Ради се о пројетима канализационе и водоводне мреже које приводимо крају, а ту је и пројекат помоћног стадиона и великог дјечијег игралишта - навео је он.

Најављено је рјешавање статуса Андрићграда.

- У фази рјешавања је и статус Андрићграда над којим би надлежност и управљање преузела република и општина - нагласио је Додик.



Да је СНСД у Вишеграду осмислио политику која је у интересу грађана, и развоја ове општине, истакнуто је на састанку лидера СНСД-а Милорада Додика и потпредсједнице странке Жељке Цвијановић, са кандидатима СНСД-а за предстојеће изборе.

- Наша листа је најбоља у овом граду то је несумњиво. Наша понуда је најбоља и ми желимо управо кроз ове изборе да покажемо одговорност за даљу судбину и развој овог предивног града и будемо дио добрих будућих рјешења за сам град - поричио је Додик.

Предсједник Општинског одбора СНСД Вишеград перо Петровић истакао је да ће Вишеград у наредном периоду још више развијати.

- Веома значајна подршка као и све до сада и надамо се да ће Вишеград у наредном периоду да се развија још више и још брже - рекао је Петровић.

А томе би, истакнуто је, као и посљедњих година, требало да допринесе компактна сарадња локалног нивоа и републичке власти.
 
(РТРС)