ПОСТИГНУТ СПОРАЗУМ О ПРЕКИДУ ВАТРЕ У НАГОРНО-КАРАБАХУ :: Semberija INFO ::

 

ПОСТИГНУТ СПОРАЗУМ О ПРЕКИДУ ВАТРЕ У НАГОРНО-КАРАБАХУ


Foto: Russia Foreign Ministry
Баку и Јереван усвојили су заједничку изјаву у којој су се сложили о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху од поднева 10. октобра, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров након преговора у Москви.

Усвојена је заједничка изјава у којој су се сложили о прекиду ватре у Карабаху, изјавио је Лавров након преговора у Москви.

- Азербејџан и Јерменија, уз посредовање копредсједавајућих Минске групе ОЕБС-а, на основу основних принципа ријешавања, започињу суштинске преговоре с циљем постизања што скоријег мирног рјешења - рекао је Лавров позивајући се на заједничку изјаву страна.

Конкретни параметри режима прекида ватре у Карабаху биц́е посебно договорени, додао је Лавров.

- Стране потврђују непромјенљивост формата преговарачког процеса - рекао је шеф руске дипломатије, позивајући се на заједничко саопштење министара спољних послова Русије, Азербејџана и Јерменије.

Баку и Јереван такође су се договорили да започну размјену заробљеника и тијела убијених након ступања на снагу прекида ватре у Карабаху - истиче се у заједничкој изјави.

Подсјећамо, министри спољних послова састали су се јуче у Москви како би разговарали о ситуацији у Нагорно-Карабаху. Преговори су се одржавали иза затворених врата. Ови преговори, који су трајали више од десет сати и били су најдужи у посљедњих 20 година.
 
(Агенција)