Адамовић честитала дан учитеља: Учитељи су мост између садашњости и будућности! :: Semberija INFO ::

 

Адамовић честитала дан учитеља: Учитељи су мост између садашњости и будућности!


Свјетски дан учитеља треба да подигне ниво подршке учитељима широм свијета, јер они су ти који испуњавају потребе данашњих а испуњаваће потребе и будућих генерација – истакла је Весна Адамовић, предсједница Актива жена СДС у честитци поводом Свјетског дана учитеља.
 
„Учитељи су мост између садашњости и будућности. Проласком кроз школовање, учитељ се носи као успомена на другог родитеља. Жене СДС-а свјесне улоге коју учитељи носе,  не само за образовање, већ  стварање  и  обликовање личности у свим генерацијама, придружују се честиткама за овај дан“ – поручила је предсједница Актива жена СДС.
 
Он је истакла да СДС на овај дан,  жели још једном  да нагласи колики  је друштвени допринос сваког учитеља понаособ.
 
„Посебно у овим околностима глобалне епидемије изазване вирусом Ковид 19 учитељи и остали просвјетни радници су оптерећени  више него уобичајено. Да би и у овим околностима наставни процес функционисао на корист и дјеце и родитеља, и даље сматрамо да се пројекат електронског дневника у школама треба пролонгирати за нека боља времена“ – нагласила је Весна Адамовић.
 
„Чувајући учитеље, чувамо наше друштво, јер су они послије родитеља први у љествици који обликују будућност наше државе. Срећан дан свим учитељима у Републици Српској!“ – стоји у честитци предсједнице Актива жена СДС.
 
СДС - Сектор за политику и медије