ПРОКИДС ФЕСТИВАЛ У ДЈЕЧЈОЈ НЕДЈЕЉИ: МАЛИШАНИ ПУТУЈУ НА ПЕТ ПЛАНЕТА :: Semberija INFO ::

 

ПРОКИДС ФЕСТИВАЛ У ДЈЕЧЈОЈ НЕДЈЕЉИ: МАЛИШАНИ ПУТУЈУ НА ПЕТ ПЛАНЕТА


У претходне двије године успио је да одушеви малишане својим шаренилом и богатим садржајима, а забаве неће фалити ни у овој Дјечјој недјељи. Трећи ПРОКидс фестивал у Бањалуци у организацији компаније Проинтер ИТСС обогатиће и уљепшаће седмицу посвећену дјеци, иако ће ове године због поштовања свих епидемиолошких мјера бити мало другачији.

Организатори су се потрудили да то „другачије“ заправо буде нешто сасвим ново, о чему свједочи и мото фестивала „Наша машта нас води у небо“. Уз помоћ маште и квалитетно осмишљених садржаја, малишани ће за само пет дана, од 6. до 10. октобра, заиста стићи до неба, тачније - на чак пет планета.

Прва од њих – Планета умјетности, ове године се спустила у Дјечје позориште Републике Српске, а организатор ће клинцима поклонити 500 карата за представе 19. Међународног фестивала за дјецу. ПРОКидс је обезбиједио и пројекције на Планети науке која се смјестила у Планетаријум Природно-математичког факултета, а осим тога малишани ће моћи да обиђу и тамошњи Тераријум и Акваријум.

Болница за бубамаре „инсталирана“ је на Планети здравља и намијењена је најмлађима, јер ће едукативне радионице о здрављу бити одржане у три бањалучка вртића. Наредног дана, у вртиће ће се, као гост изненађења, право са Планете забаве спустити Фазонко са маскотама, а посљедњег дана фестивала малишани ће моћи да отпутују и на Планету спорта. У дворани Обилићево у сарадњи са ОКК Феникс биће одржан промо час  кошарке којим ће, уједно, бити најављена бесплатна школа „Мини баскет за све“ за наредну годину у пет основних школа.
Организатори обећавају малишанима да ће се од уторка до суботе одлично забавити, баш онако како су већ навикли на ПРОКидс фестивалима, колико год је ове године због пандемије и додатне бриге о здрављу много тога морало да се промијени.

„Малишани су заиста били одушевљени нашим претходним издањима ПРОКидса и зато ни ове године нисмо могли да их изневјеримо. Чињеница је да су сада прилике другачије и да прије свега морамо водити рачуна о здрављу, али успјели смо да осмислимо активности које дјецу неће оставити равнодушним. Радујемо се што ћемо и ми, заједно с њима, стићи на чак пет планета“, каже Мирјана Јукић, маркетинг менаџер у Проинтеру. 

     
Захваљујући свему што је понудио, ПРОКидс је постао омиљени дјечји фестивал који је прошле године посјетило неколико хиљада малишана. Уживали су у музичким и плесним наступима регионалних дјечјих звијезда, школи глуме, радионицама, на вртешкама и трамполинама, о чему свједочи и видео са прошлогодишњег фестивала.

Линк ПРОКидс 2019: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=з7ХОхоЦЦФДY

Што се ове године тиче, дошло је вријеме да фестивал добије и своју маскоту. Уосталом, ко би малишане могао да одведе на пет планета, осим један свемирац. Зато свемирац ПРОКид стиже у Бањалуку и то данас у 11 часова. Клинци ће га упознати на ролеријади испред Делта Планета.