ОВЈЕРЕНО 48 КАНДИДАТСКИХ ЛИСТИ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ У MОСТАРУ :: Semberija INFO ::

 

ОВЈЕРЕНО 48 КАНДИДАТСКИХ ЛИСТИ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ У MОСТАРУ


Централна изборна комисија БиХ данас је овјерила 48 кандидатских листи које су испуњавале законом прописане услове за учешће на локалним изборима за Градско вијеће Мостара, а за 15 је утврђено да имају недостатке.

ЦИК БиХ је на данашњој хитној сједници, разматрајући извјештај о извршеним провјерама кандидатских листи и кандидата политичких странака и коалиција за учешће на локалним изборима за Градско вијеће Мостара, почела процес овјере оних које испуњавају законом прописане услове.

Поднесене су 63 кандидатске листе са укупно 387 кандидата, саопштено је из ЦИК-а БиХ.

У саопштењу се додаје да ће политички субјекти, за чије кандидатске листе је утврђено да имају недостатке, бити обавијештени да их отклоне у року од пет дана, односно до сриједе, 7. октобра, до 16.00 часова.

- Отклањање недостатака до наведеног рока мора бити евидентирано у ЦИК-у БиХ, те уколико путем поште буде запримљено изван рока сматраће се неблаговременим поступањем, зато ЦИК БиХ препоручује лично достављање документације за отклањање недостатака у сједишту ЦИК БиХ до 7. октобра до 16.00 часова - напомињу из ЦИК-а.

(СРНА)