У Шамцу пронађено и одузето преко 6.000 килограма резаног дувана и дувана у листу :: Semberija INFO ::

 

У Шамцу пронађено и одузето преко 6.000 килограма резаног дувана и дувана у листу


У циљу спречавања кривичних дјела која се односе на ''Недозвољен промет акцизних производа'' и '' Недозвољено складиштење робе'' , полицијски службеници Полицијске управе Бијељина  уз сагласност тужиоца, а по наредби судије за претходни поступак Суда Босне и Херцеговине, 22.09.2020.године , извршили су претресање на  три  локације на подручју општине Шамац  код три  лица.
 
Приликом претресања кућа и помоћних објеката које користе лица  М.Б., С. М. и  Н. Ј. , пронађене су  и привремено одузете три   машине за резање дувана зване  „Ланчаре“, дуван у листу  и ситно резани дуван тежине  око 6.000  килограма као и  филтери за пуњење цигарета.
 
Наведени предмети су привремено одузети и у складу са наредбом судије за претходни поступак Суда Босне и Херцеговине  предати  службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ, Царински терминал Домаљевац- Шамац.
 
Против  горе наведених лица након комплетирања предмета биће достављен извјештај надлежном тужилаштву због постојања основа сумње да су починили кривична дјела '' Недопуштен промет акцизних производа '' из члана  210 а  и '' Недопуштено складиштење робе“ из члана 210 б,  Кривични закон Босне и Херцеговине.
 
 
ЗА ПОРТПАРОЛА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ
Споменка Ненић