Полицијска управа Бијељина: У августу за десет одсто мање кривичних дјела :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина: У августу за десет одсто мање кривичних дјела


Стјепан Терзић, донедавни начелник Сектора полиције у Полицијској управи Бијељина, рјешењем министра полиције РС, од једанаестог септембра распоређен је на дужност начелника Полицијске управе Бијељина, након одласка у пензију досадашњег начелника полиције Жарка Ћосића.

На првој конференцији за штампу, оцјењујући резултате рада Полицијске управе Бијељина за август, Терзић је изјавио да ће предано радити на очувању и унапређењу личне и имовинске безбједности грађана, као и на унапређењу угледа и међусобног повјерења полицијских службеника и грађана.

„Приоритет у нашем раду биће борба против најтежих облика криминалитета, борба против свих облика корупције, очување и унапређење повољног стања јавног реда и мира, те унапређење безбједности саобраћаја. Уз сарадњу са Координационим тијелом РС и даље ћемо радити на контроли мигрантске кризе и спречавању њених штетних утицаја на локалне заједнице. Такође, задатак који нема безбједносни карактер, а изузетно је важан, је подршка здравственим институцијама и службама у оквиру законских овлаштења на заштити здравља становништва од епидемије корона вируса“, изјавио је Стјепан Терзић, нагласивши да ће се залагати и за добру сарадњу са медијима који треба на објективан начин јавности да презентују резултате рада полиције.

Осврнувши се на резултате рада полиције у августу, Терзић је истакао да је евидентирано укупно 71 кривично дјело, што је за десет одсто мање у односу на исти период 2019. године.

„У августу је евидентирано 60 кривичних дјела општег криминалитета, поднесено је 50 извјештаја тужилаштву и пријављено 52 особе, од чега је 20 повратника у извршењу кривичних дјела. Што се тиче укупне расвијетљености кривичних дјела општег криминалитета, укупно је расвијетљено око 82 одсто тих кривичних дјела. У области привреденог криминалитета откривена су три кривична дјела, чиме је причинена материјална штета у износу од 121.000 КМ, док противправна имовинска корист, прибављена овим кривичним дјелима,  износи 726.000 КМ“, изјавио је Терзић, захваливши се грађанима на чињеници да су добро заштитили своју приватну имовину у сезони годишњих одмора, јер је евидентирано за 34 одсто мање кривичних дјела против имовине.

У августу су евидентирана 33 нарушавања јавног реда и мира, што је за 27 одсто мање у односу на исти прошлогодишњи период. У том мјесецу евидентирано је 112 саобраћајних незгода, у којима су четири особе смртно страдале, док је 13 теже и 25 лакше повријеђених путника. У августу су евидентирана 32 мигранта који су илегално прешли границу, највише њих је било из Марока.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић