Бореновић: Данашњи датум један од најзначајнијих у историји Срба :: Semberija INFO ::

 

Бореновић: Данашњи датум један од најзначајнијих у историји Срба


„Дан када је пробијен Солунски фронт, 15. септембар, један је од најзначајнијих датума и највећих побједа у историји српског народа. Славећи побједе, нашем народу ће се вратити оптимизам, нада и вјера да ми јесмо једна часна побједничка нација која се из свих неприлика и страдања дизала као феникс и била на правој страни историје. Зато ће бити од великог значаја да се данашњи дан уврсти у званичне празнике Републике Српске и Србије као Дан јединства, слободе и националне заставе“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.
 
Он је истакао битност данашњег дана, потребу да сваки Србин с обје стране Дрине зна шта му је претходило и слави јунаштво наших предака:
 
„Данашњи дан треба постати један велики историјски час и за нас Србе, али дан који ће одјекивати широм свијета, као што су прије више од сто година одјекивале побједе, страдања и јунаштво српског војника. У нади да ће до сљедећег 15. септембра данашњи дан бити озакоњен као празник, Србији и Републици Српској честитам Дан јединства, слободе и националне заставе“, истиче Бореновић.
 
Информативна служба ПДП-а