Најкраћи пут до здравља и љепоте :: Semberija INFO ::

 

Најкраћи пут до здравља и љепоте


У Улици 1. маја 9 у Бијељини прије неколико мјесеци отворен је Студио за његу и одржавање тијела ,,Оxybaric”, који је отворила Данијела Марић.
 
Данијела Марић, на почетку разговора за портал ,,Семберија инфо”,  истиче основне предности које кориштење хипербаричне коморе има код здравих особа, а то је побољшање снаге, енергије и издржљивости, ослобађање од стреса и напетости, појачавање меморије и концентрације, детоксикација крви, успоравање старења и враћање младалачког изгледа. Хипербарична комора помаже и као најјача одбрана против можданог и срчаног удара, помаже против главобоље и мигрене, ослобађа од умора и побољшава сан, појачава имунитет и даје опште благостање тијелу и организму.

-Терапија кисеоником је најкраћи пут до здравља и љепоте, али, многима још увијек недовољно позната. У суштини, треба знати да хипербарична комора дјелује тако што поспјешује и убрзава циркулацију. Поспјешује се прокрвљеност органа и ткива и читав организам се, дословно, храни кисеоником који продире кроз сваку ћелију. Такво дјеловање резултира регенерацијом организма и сви органи постају подмлађени. Нормализују се функције унутрашњих органа, побољшавају се вид и слух, кожа постаје еластична и глатка, успорава се и одлаже процес старења”.

Е, то је, рекли бисмо, тај кључни момент. Како успорити процес старења? Бројне познате јавне личности код нас и у свиејту често истичу значај хипербаричне коморе која доноси велике бенефите њиховом  организму, општем здрављу, лијепој и његованој кожи.



-Сви, мање или више, знамо да је процес старења неминовност, да је константан, бржи или спорији, те да на њега, у највећој мјери, утиче смањена могућност транспорта кисеоника због сужавања крвних судова. Зато се и каже да смо стари онолико колико су стари наши крвни судови”.
 
Коме се препоручује хипербарична комора?

-Боравак у хипербаричној комори препоручује се потпуно здравим особама, али и особама код којих су дијагностификована одређена обољења. Примјена хипербаричне оксигенације је најуспјешнији начин очувања кожног покривача и у козметичком и у здравственом смислу. Када је ријеч о кожи, треба напоменути да се хипербарична оксигенација користи у лијечењу болести које се манифестују на кожи као псоријаза и склеодемија. Хипербарична комора помаже и код одређених хроничних и акутних стања”.
 
Један третман у хипербаричној комори ,,Оxybaric” у Бијељини тренутно, с попустом,  кошта 45 КМ, а пожељно је укључити десетак третмана да би се осјетили одређени позитивни ефекти. Трајање третмана је 65 до 70 минута. Третмани у хипербаричној комори  потпуно су безбједни.

Бенефити кориштења третмана у хипербаричним коморама су неки од сљедећих: побољшање опшег здравља, побољшање физичке способности за око 35%, побољшање меморије и концентрације за око 20%, побољшање потенције, смањење појаве бора, пигментација и оштећења од сунца, лијечење од акни, смањује се видљивост стрија и целулита, смањује се видљивост проширених пора, смањује се опадање и поспјешује раст косе, врши регенерација ситних крвних судова, нерава и костију,  убрзано зарастање рана, мишића, лигамената и прелома, ослобађа  крв од токсина, дјелује у борби против депресије и хроничног умора, помаже при борби против мултипласклерозе, помаже у борби против дијабетеса, рјешава проблем са мигренама и осталим вазомоторичким главобољама, регулација проблема са слухом, регулација пробавног система, у борби против псоријазе, помаже и у борби са несаницом…
 
Семберија инфо