ПОРОДИЧНА И ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНА ФИРМА :: Semberija INFO ::

 

ПОРОДИЧНА И ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНА ФИРМА


Квалитет и потпуна правна сигурност, пословна су политика породичног предузећа ,,Бук промет” које има широк спектар дјелатности у грађевинарству. Отворени су према новим технологијама, методама и начинима пројектовања и изградње, те дјелатностима којима се баве, изградња и пројектовање у високоградњи, нискоградњи и хидроградњи.Изградили су препознатљив бренд који их квалитетом издваја као грађевинску фирму у региону.
 
Почеци предузећа датирају од 1979. године, када је власник данашњег ,,Бук промета”, Војкан Гајић, основао предузеће ,,Зидарско-фасадерска радња’’ са сједиштем у Осијеку, а потом је 19. априла 1994. године, регистровано предузеће ,,Бук промет” са око 30 запослених. Преданим радом, предузеће се развијало и данас обезбјеђује посао за 200 радника различитих образовних профила. Власник, Војкан Гајић са синовима, Јованом Гајићем, директором предузећа, те Ђојом Гајићем, замјеником директора, његују и надограђују предузеће, а дјелатност, већ неколико година, обављају и изван подручја града Бијељина. Директор ,,Бук промета” Јован Гајић каже да тренутно раде на реализацији три значајна пројекта на подручју града Требиња и извођачи су радова на изградњи туристичко-угоститељског бањског комплекса на подручју општине Петрово. На подручју града Бијељина, ангажовани су на изградњи проширења канализационе мреже и на још неколико мањих пројеката. У овом предузећу ради тим од 23 високо образованих кадрова свих профила. С обзиром да у ,,Бук промету” располажу и са пројектним бироом, те ревизијом пројеката, препознатљиви су по бројним изграђеним стамбено-пословним објектима, а у најави је изградња још стамбених зграда.
 

-Планирамо да почнемо изградњу још двије стамбене зграде са око 110 станова, а ријеч је о локацијама у улицама Јерменска и Рачанска, најављује Гајић и истиче да им је, када је ријеч о стамбеним објектима, квалитет градње приоритет.
 
-С обзиром да је у питању животни простор, трудимо се да станови које градимо, имају сву топлину и угодност породичног дома. Настојимо да материјали којим градимо буду савремени и високог квалитета у складу са најновијим прописима о енергетској ефикасности, а у градњи не запостављамо ни еколошки сегмент, каже Гајић.
 

,,Бук промет’’ такође располаже са производним погонима за асфалтне масе, прераду камених агрегата и производњу бетона на двије бетонске базе, а покренули су каменолом и производњу префабрикованих армирано - бетонских конструкција.
 
-Ријеч је о армирано - бетонским конструкцијама које су за сада планиране за изградњу хала, али наш циљ је да је ову призводњу, такође, унаприједимо и на друге врсте објеката, каже Гајић.
 
Он наглашава да је једна од изузетно важних ставки у ,,Бук промету”, редовна исплата личних доходака, са доприносима и обавеза према држави.
 

- С обзиром да је ово породична фирма, отац, брат и ја смо поносни на чињеницу да запошљавамо 200 људи, а увијек истичемо да сви ми заједно чинимо ,,Бук промет”, каже Гајић и додаје да су врло често лично присутни на градилиштима. Оно што је карактеристично за ,,Бук промет” је чињеница да не желе да причају о свом хуманитарном раду и активностима у којима су учествовали. Како Јован Гајић каже ,,сматрамо да као друштвено одговорна фирма треба да учествујемо у поменутим активностима, а све у интересу наших грађана и нашег града, чинимо то искрено и од срца.”
 
АРХИВА СЕМБЕРСКИХ НОВИНА