Савјети за правилно наношење парфема :: Semberija INFO ::

 

Савјети за правилно наношење парфема


Foto: Ilustracija
Уколико вам се десило да вам парфем послије јако кратког времена просто испари или вам је неко рекао чувену реченицу: "Колико си се напарфемисао/ла", ово су савјети које треба да примјењујете приликом наношења истог.

Користите парфеме умјерено

Лијепи мириси нам дају енергију, јачају самопоуздање и чине да се осјећамо љепше. Коришћење парфема је својеврсна умјетност. Због тога не смијете да претјерујете јер ћете тако добити супротан ефекат. Превише јак мирис може бити иритантан, а то је нешто што никако не желите. Прво правило је, дакле, умјерено коришћење!

Не мијешајте мирисе

Ако користите одређене парфемо ујутро, а неке друге увече, препорука је да се истуширате прије него што промијените мирис. Не треба мијешати различите композиције. Морате имати сличан мирис парфема и дезодоранса, по могућности да буде из исте линије.

Нови слој парфема нанесите тек када први изгуби снагу

Мирис губи снагу након четири до осам часова, зависно од тога да ли користите тоалетну воду, парфем или парфемску воду. Разлика у интензитету мириса зависи од концентације мирисних уља. Може да се деси да сте се ви навикли на свој мирис и да због тога мислите да се ваш парфем више не осјећа, али људи у вашем окружењу се свакако неће осјећати пријатно.

Користите различите парфеме

Што ћешће користите одређени парфем, то се брже навикнете на његов мирис, а самим тим га и слабије осјећате. Управо због тога треба мијењати мирисне ноте. Не постоје стриктна правила, одаберте мирис који вама одговара и мирише добро на вашој кожи.

Пробајте парфем на својој кожи

Напрскајте парфем на унутрашњу страну ручног зглоба, не више од три пута од једном. Битно је како се парфем осјећа на вашој кожи. Парфем треба да одговара темпераменту, расположењу и прилици.

(Независне)