У овом граду се пије највише алкохола :: Semberija INFO ::

 

У овом граду се пије највише алкохола


Иако су многи очекивали да је Даблин град у којем се највише пије алкохол, најновије истраживање не показује тако. Наиме, Праг је понио ову ласкаву титулу, а одмах иза њега су се нашли главни град Ирске, па Берлин.

У недавној студији која се бавила о дестинацијама и "великим количинама пића", туристичка платформа Холиду сачинила је листу градова у којима се највише пије.

Ово рангирање је засновано на броју касноноћних активности доступних у граду и постотку оних који пију алкохол, а који су имали "тежу сесију" у посљедњих 30 дана, преноси Б92. 

У студији се истиче да чак 81,3 одсто становништва Ирске пије алкохол, што је највећи проценат у било којој анализираној земљи. 

Али, овај податак граду Даблину није "значио" да ће освојити прво мјесто.

Једини град који га је побиједио је био Праг, у којем локално становништво конзумира највише пића по глави становника на свијету са око 481 пивом по особи.

Скоро 19 одсто препорука које се односе на "шта радити у Прагу" према сајту Трипадвисор укључују алкохол - од посјете пабовима до средњовјековних коктел барова.

Берлин је рангиран на трећем мјесту, а у студији је наглашено да четири од пет Нијемаца пије алкохол по просјечној цијени од 4,52 евра по литри, пише Метро.

Ипак, британски сајт истиче да је Даблин можда неправедно испустио прво мјесто јер у главном град Ирске има доста атракција повезаних са алкохолом. Ту је и Гинисово складиште које је проглашено најбољом туристичком атракцијом у Европи у 2023. години према Wорлд Травел Аwардс-у.

(Б92)