Жирафа рођена без иједне пјеге на тијелу, вјерује се да је једина на свијету :: Semberija INFO ::

 

Жирафа рођена без иједне пјеге на тијелу, вјерује се да је једина на свијету


Беспријекорна жирафа рођена је 31. јула у зоолошком врту у Теннессееју, чије је јединствено тијело једино на свијету.

Солидно је смеђе боје и нема ни једну мрљу које су карактеристичне за дуговрато створење.

Пјеге, које углавном служе као облик камуфлаже у дивљини, садрже систем крвних судова испод себе који им помаже да ослободе и регулишу тјелесну топлоту.

"Стручњаци за жирафе вјерују да је ово једина мрежаста жирафа једнообразне боје која живи на планети", наводи се у саопштењу зоолошког врта Бригхтс.

Мрежасте жирафе, које имају смеђе и наранџасте мрље, наведене су као угрожене 2018. године, према Фондацији за очување жирафа.

Степхание Феннессy, извршна директорица Фондације за очување жирафа, рекла је да група "никада није видјела сличну жирафу у дивљини Африке".

Посљедњи познати запис о беспријекорној жирафи био је у зоолошком врту Уено у Токију 1972. године, рекао је Давид Бригхт, директор Бригхт Зоо врта ЦБС Неwс.

Зоолошки врт се нада да ће необично створење помоћи да се истакну изазови с којима се суочавају жирафе, укључујући уништавање њиховог природног станишта у Африци због климатских промјена и незаконитог криволова.
"Дивље популације тихо изумиру, а 40% популације дивљих жирафа је изгубљено у само посљедње три деценије", рекао је оснивач Бригхтс Зоо-а Тонy Бригхт.

Јавност бира име

Зоолошки врт је понудио јавности избор од четири имена за које ће гласати како би се одлучило за име за ријетку животињу: Кипекее, што значи јединствен; Фирyали, што значи необичан или изванредан; Схакири, што значи "најљепша је"; и Јамелла, што значи "једна од велике љепоте".

Публика, која сада може посјетити бебу жирафе у зоолошком врту, од данас ће моћи гласати за своје омиљено име, пише Телеграпх.


(Независне)