Како се његује деколте :: Semberija INFO ::

 

Како се његује деколте



Њега врата и деколтеа једнако је битна колико и њега лица. Како је кожа врата и деколтеа танка и њежна, самим тим јој треба и посебна њега. На њу утичу разни фактори, попут спавања, што доводи до преране појаве бора. Проблем је што већина жена на врат и деколте обрати пажњу тек кад се појаве прве боре, а кожа почне да се опушта. Што прије кренете са добрим навикама, мање штете ћете направити и са мање труда задржати једру и затегнуту кожу.

Прва обавеза је, као и увијек, хигијена. Кад чистите лице темељно очистите и кожу врата и деколтеа, да бисте ослободили кожу мртвих ћелија и омогућили препаратима да дубље продру. Производе увијек наносите покретима навише, односно ка лицу, а не растежите кожу покретима ка врату.

Како његујете своје лице, тако његујте и врат и деколте. Чишћење је - тоник, серум и крема. Уколико немате специјализовану крему за врат и деколте, а данас их има доста, узмите препарате које користите за његу лица. Избегавајте масне креме. Немојте мастити тај дио. Користите квалитетне, богате креме, али не са масном основом, већ оне фине и лагане. Све што стављате на лице, можете да стављате и на врат и деколте. Немојте да заборављате ни СПФ за врат и деколте. 

Силиконске траке

Постоје и силиконске наљепнице, односно траке за деколте које се стављају на деколте које спречавају да се кожа гужва. Углавном су познати под називом козметички фластери, а има их неколико врста.  Неки су богати колагеном, а неки имају силиконску основу, која поред тога што физички чува њежну кожу, обезбјеђује да крема коју сте нанијели дубље продре у кожу и остане у њој. Уз то, овај третман можете да проводите сами код куће, не морате у козметички салон.

Масажа

Деколте се масира цијелим дланом од средине грудне кости ка споља, као да развлачите супротном руком. Дакле, палчеви треба да су окренути унутра.

Врат се масира покретима навише. Вучете од кључне кости навише, исто супротном руком. Није лоше да то радите што чешће, јер кожа воли масажу.