Американац украо Порсцхе 930 Турбо из музеја и регистровао га с лажним документима :: Semberija INFO ::

 

Американац украо Порсцхе 930 Турбо из музеја и регистровао га с лажним документима


Оно што је ову крађу учинило још необичнијом јесте  чињеница да су запослени музеја на неки начин нехотице олакшали посао лопову, оставивши кључеве у аутомобилу
 
Американац украо Порсцхе 930 Турбо из музеја и регистровао га с лажним документима.
 
Оно што је ову крађу учинило још необичнијом јесте  чињеница да су запослени музеја на неки начин нехотице олакшали посао лопову, оставивши кључеве у аутомобилу.
 
Полиција је стигла у музеј исте вечери након  што се огласио аларм, али није уочила ништа необично. Међутим , уследио је и други позив, а тада су полицајци пронашли трагове обијања на вратима те су уочили да један аутомобил недостаје,  како наводи Klix.ba.

Неколико дана касније је музеј добио дојаву да је Бојс уочен у Порсцхеу у једном складишту. 

Истрагом је установљено да је 36-годишњи мушкарац регистровао браон Порсцхе на компанију Тритон Енгинееринг користећи број шасије другог примерка модела 911 који је уништен пре 23 године и продат отпаду у Калифорнији.

Утврђено је да су рачун о продаји, документ о регистрацији у Мејну, писмо о верификацији бројача километара и други документи коришћени за регистрацију Порсцхеа лажни те да је Бојс умешан у превару. Он је ухапшен након што се није појавио после оптужбе за крађу, а када је полиција добила налог за проверу његовог мобилног, откривена је фотографија украденог аутомобила, као и код те број складишне јединице. Тако су полицијски службеници на крају успели да пронађу аутомобил.

Бојс се тренутно налази у затвору док полиција обавља истрагу.

(Telegraf.rs)