Како сачувати ствари од лопова на љетовању :: Semberija INFO ::

 

Како сачувати ствари од лопова на љетовању



Лопови су паметни. Они циљају туристе, јер туристи имају новца код себе, али ви можете да надмудрите лопова - све што треба да урадите је да им отежате да вам узму ствари. Ево неколико наших савјета за сакривање новца, електронских уређаја и других вриједних ствари када путујете. Крађе се дешавају сваки дан, а сви знамо колика је мука пазити на све вриједне предмете током путовања, а посебно када сте на примјер на плажи.

Како заштитити драгоцјености

Не можемо то довољно нагласити: Никада не стављајте вриједне предмете или готовину у своје чекиране торбе. Крађа пртљага се дешава сваки дан, било од стране запослених на аеродрому или људи који улазе на аеродроме да зграбе нечије кофере на преузимању пртљага. Многи путници стављају уређаје за праћење у свој пртљаг ради додатне сигурности. Наглашавамо, немојте да користите податке о праћењу да бисте сами покушали да ухватите могуће крадљивце пртљага! Пријавите свој губитак авио -компанији и локалној власти. За свој ручни или лични пртљаг, можда ћете жељети да инвестирате у торбу са уграђеним заштитним елементима да бисте сакрили и заштитили своје драгоцјености. 

Како сакрити новац који носите са собом

Најбитније правило: Понашајте се као вјеверица! Сакријте свој новац и путне исправе на неколико различитих мјеста, а не све у једном одјељку. Многи путници, такође, препоручују да понесете лажни новчаник када путујете, а то је стари новчаник пун истеклих или лажних кредитних картица и неких малих новчаница.
Појасеви за новац и новчаници око врата-то су оне пљоснате платнене торбе које стану испод ваше одјеће-традиционални су начини безбједног ношења новца док путујете. Намијењени су да избјегну ручице џепароша и пљачкаша, али проблем са овим торбицама је тај што на крају пецате по панталонама или испод кошуље у потрази за готовином, што може привући нежељену пажњу. Неки путници гријеше, па носе каишеве за новац ван одјеће и тако издају отворену позивницу лоповима.
Новац чарапе: Испробајте пар чарапа или сигурносних чарапа које имају мали џеп за кредитну картицу, готовину или кључ. Међутим, не покушавајте да ставите цијели новчаник или пасош у своју чарапу.
Брусхалтер-новчаник: Новчаници за грудњаке се причвршћују на траке или се уклапају између корпица. Удобни су за ношење, али могу бити видљиви испод уских кошуља.

Како сакрити драгоцјености на плажи

Ово је класична путничка загонетка. Желите да понесете свој телефон, картице и готовину на плажу. Али како можете уживати у води ако сте забринути да ће вам неко украсти ствари? Можете замолити странца да припази на ваше ствари, али тај љубазни човјек може искористити прилику да вам украде драгоцјености.
Да бисте обесхрабрили лопове, вежите торбу за лежаљку за плажу тако да је није лако зграбити. Такође можете купити путну торбу са сигурносним ланцем на увлачење, тако да можете да је закључате за стуб или дрво. Или, држите своје драгоцјености близу док пливате са водоотпорном футролом која вам виси око врата или се причвршћује за купаћи костим.

Ово су још неки начини да сакријете своје кредитне картице, кључеве и готовину на плажи:


Оперите празну, широку боцу креме за сунчање и одрежите врх да бисте могли да убаците своје ствари. Користите чврсту, празну посуду за храну као сеф. Ставите све у торбу са затварачем и гурните испод пешкира или закопајте у пијесак. 
Једно од најчуднијих, али ефикасних  скровишта за драгоцјености је пелена за једнократну употребу. Узмите телефон, готовину и кључеве и умотајте их у пелену, а затим причврстите лепљиве језичке.


Семберске новине - Семберија инфо