Палента дијета траје четири дана и топи килограме :: Semberija INFO ::

 

Палента дијета траје четири дана и топи килограме


Палента или качамак дијета која траје четири дана обезбиједиће вашем тијелу неопходне витамине и минерале, очистити цријева и убрзати метаболизам.

Свима нам у неком тренутку треба брзо рјешење које ће нам помоћи да скинемо неколико килограма вишка у кратком року. Најбоље резултате дају рјешења која пријају нашем стомаку, а баш такав је качамак.

Комплексни угљени хидрати у комбинацији са влакнима из паленте дуго се варе, па нас дуго држе ситим, а притом стимулишу добро варење и спрјечавају затвор, који је честа посљедица брзинских дијета.

Предност овог јела је што је богато влакнима која упијају воду, набубре и стварају дугорочан осјећај ситости. Сто грама куханог кукурузног брашна садржи само 70 калорија, а забрањено је додавати пуномасни сир, кајмак и сланину док сте на овој дијети. Такође, палента ће помоћи да се ублажи ниво холестерола у крви.

Влакна у палента дијети подстичу здраво мршављење јер се њиховом конзумацијом регулише пробава. С обзиром на дуготрајан осјећај ситости спрјечава се и преједање.

1. дан

    400 г паленте

    1 краставац

    1 парадајз

    1 јабука

    2 литре воде.

2. дан

    Дуплирајте мени из првог дана.

3. дан

    400 г паленте

    салата од 300 г зелене салате, 200 г свјежег купуса, 2 шаргарепе, мало лимуновог сока и 1 кашичице маслиновог уља

    2 литре воде

    3 шоље зеленог чаја без шећера

4. дан

    Дуплирајте мени из трећег дана.

Поступак кувања паленте: Да би вам качамак помогао у мршављењу, морате да га кувате без млијека, шећера или маслаца.

Састојци:

– 50 г паленте

– 200 мл воде

– пола кашичице маслиновог уља

Припрема:

Благо исперите паленту чистом водом. Потом 200 мл воде сипајте у шерпу и врло мало посолите. Оставите да прокључа па додајте паленту. Кувајте на ниској температури 15-20 минута. Кад се скува, додајте маслиново уље и промешајте. Док сте на качамак дијети, пијте пуно воде и једите мале порције хране кад осјетите глад.

Палента је јефтина и изузетно храњива намирница која стимулише пробаву, успоставља хормоналну равнотежу, уклања вишак воде из ткива, а вашем тијелу даје енергију. Осим тога, палента има мало калорија и не садржи глутен, што значи да у њој могу уживати и они који су алергични на глутен. Како бисте изгубили сувишне килограме оптимално је да дневно уносите 1.500 калорија, те са палента дијетом нећете прекорачити овај дозвољени унос.


Глас Српске