Фацебоок и Инстаграм почињу да наплаћују плаву "значку" :: Semberija INFO ::

 

Фацебоок и Инстаграм почињу да наплаћују плаву "значку"


Како медији наводе Фацебоок и Инстаграм почињу да наплаћују плаву "значку" и то скупље од Тwиттер платформе.

Фацебоок и Инстаграм корисници убудуће ће моћи да плате за плави знак на свом налогу, који означава да је у питању верификовани профил.

Компанија Мета објавила је да ће, као што је то Тwиттер урадио крајем прошле године, увести знак "штиклирања" плаве боје који означава верификовани профил. Ова услуга коштаће 11.99 долара на веб верзији, односно 14.99 долара за иОС и Андроид кориснике.

Значке, односно плави знаци "штиклирања", означавају налоге личности или брендова високог профила и дају додатну тежину њиховој аутентичности.

"Овај потез ће омогућити да налози буду безбиједнији и аутентичнији. Неће утицати на налоге који су већ имали плави знак. Видљивост објава профила са мање пратилаца биће повећана, као и заштита корисника од лажних налога који имитирају њихов", саопштио је директор компаније Марк Цукерберг.

Тwиттер ову услугу наплаћује мање, осам долара за веб верзију и 11 за апликацију на мобилном телефону. Имао је, међутим, више проблема са Премиум опцијом и накратко је обустављена у новембру када су корисници плаћали за значку, а потом отварали лажне профиле са именима познатих личности или компанија. 

Мета наводи да ће се од овог проблема заштитити тако што ће свако ко жели да добије плави знак, морати да докаже идентитет документом издатим од стране надлежних органа, као и да ће фотографија на профилу морати да приказује лице корисника.

Нова функција мрежа Фацебоок и Инстаграм биће доступна ове недјеље у Аустралији и на Новом Зеланду, а Цукерберг није прецизирао када ће остатак свијета моћи да плати за плави знак крај имена свог налога.

(Независне)