Зашто је добро јести мед сваки дан? :: Semberija INFO ::

 

Зашто је добро јести мед сваки дан?


Многи нутриционисти савјетују да једемо по кашику меда сваки дан, а како то дјелује на наш организам прочитајте у наставку.

Јача имунитет

Пун антиоксиданаса и антибактеријских својстава, мед је прави начин за јачање имунитета који је угрожен због мањка сна, неодговарајуће исхране и велике количине стреса.

Чисти кожу

Мед чисти, штити и лијечи ране, а у њези коже користи се широм свијета. У њему се налазе разни протеини као и хидроген и глуконска киселина, које лијече ситне ранице, али и акне. Његове аминокиселине обнављају ткиво и одржавају поткожна влакна чврстим. Осим тога, богат је мелатонином који наше тијело отпушта током сна и који помаже кожи да изгледа здравије.

Помаже у детоксикацији тијела

Наше тијело је сваки дан под утицајем штетних токсина које уносимо храном и пићем. Ипак, при детоксикацији нам може помоћи свакодневно конзумирање меда. Он је пун флавоноида, праве ризнице здравља, који служе за ублажавање неравнотеже радикала, токсина, и антиоксиданса у тијелу који води оштећењу ткива.

Скида вишак килограма


Можда мед са свим својим калоријама звучи као необичан начин за скидање килограма, али он заправо много помаже. Студије су показале да конзумација меда умјесто производа пуних сахарозе има боље учинке и резултира нижом килажом. Осим тога, таблете који контролишу тежину показале су лошије резултате у односу на мед. Дакле, само природно!


Љепота&Здравље / Независне