Проглашена два најљепша мала града у Европи; Српски туристи обожавају да иду тамо :: Semberija INFO ::

 

Проглашена два најљепша мала града у Европи; Српски туристи обожавају да иду тамо


Мали европски градови су бескрајно и невероватно лепи. Интернет страница wорлдатлас.цом је покушала да направи листу најлепших малих градова Европе, иако је то изузетно незахвалан посао. Могу се бирати најлепше теме, региони, и то може утицати да се избор сузи на неколико најлепших градића, што опет није довољно добро.
 
Избор најмањег а најлепшег града у Европи је тежак посао, Стара дама у себи крије нека он најлепших блага на планети. Често се та магија коју крију места своди на асоцијације, било из личног искуства, породичних прича, филмова или можда чак и једнодневног боравка на дестинацији. Интернет страница wорлдатлас.цом је покушала да да одговор на ово питање, а интересантно је навести да су се Котор и Блед нашли међу најлепшим малим градовима Европе.

Котор

Стари град Котор је бајковито место које се се налази на најлепшим разгледницама света. Котор је град који је довољно само једном посетити, да он заувек остане у срцу. Градом можете прошетати поплочаним уличицама и истраживати лавиринте унутар историјске тврђаве различитих културних утицаја.
 
У граду постоји континуирана мешавина древне архитектуре и модерних садржаја. Међутим, забава није само резервисана за старо градско језгро. У Котору се може прошетати обалом, пливати у модром мору, уживати у традиционалној и доброј храни, као и свим осталим садржајима једног приморског места.

Блед
 
Језеро Блед је познато у свето по фасцинатном пејзажу и дивљој природи. На језеру постоји само једно острво, које је многим посетиоцима привлачније од остали острвских група на свету. Блед представља бисер Словеније и идеално је место за одмор током целе године. Блед посећују туристи највише због то што ова дестинација обезбеђује посебно искуство.
 
Језеро Блед је налази се на северозападу земље, на надморској висини од 475 метара у Јулијским Алпима. Сам град Блед има око 5.000 становника, а цела општина 11.000 становника. Од главног града Љубљане је удаљен нешто више од 40 километара.
 
На листи најлепших малих градова Европе се налазе још Таормина из Италије, Порт Исак из Британије, као и Дингл из Ирске. Ту су још и Едам из Холандије, Чешки Крумлов из Чешке, Касииз Француске и Цермат и Венген из Швајцарске.

(б92)