Предности продаје хаварисаног возила :: Semberija INFO ::

 

Предности продаје хаварисаног возила


Упркос упозрењима надлежних органа о понашању у саобраћају, свједоци смо великог броја незгода на путевима широм земље.

Најчешћи узрочници удеса јесу неприлагођена брзина кретања возила, недовољно растојање, коришћење мобилних телефона и вожња у алкохолисаном стању. Примарно је да се увијек након незгоде збрину повријеђени и хитно укаже помоћ.

Када се ситуација смири после неколико дана, возачима остаје још један проблем - хаварисано возило!

Велики је број случајева да је хаварија након судара толика да се просто не исплати поправљати возило, нарочито када осигурање не може покрити трошкове. Међутим, откуп хаварисаних возила по најбољим ценама у датом тренутку се јавља као убедљиво најбоља опција.

Сазнајте и које су предности продаје хаварисаног возила.

Новчани добитак - зарадите колико можете

Као највећи мотив за продају хаварисаног возила јавља се могућност одличне зараде у односу на дату ситуацију. Чињеница је да се неријетко уопште не исплати улагати у поправке старих аутомобила, посебно када су оштећења велика, а возило старо.

Зато је најбоље да што прије продате свој хаварисани аутомобил, зарадите најреалнију могућу своту новца и полако почнете са припремом буџета за наредну куповину аутомобила.

Реално посматрајући околности, чак и да се продаја не деси, већ се одлучите за поправку, велике су шансе да ће убрзо доћи до нових кварова. Ставите све на папир и одлучите!

Ослободите простор у гаражи

Није ријеткост да многи који ситуацију са хаварисаним возилом не ријеше у кратком року, реше да га оставе у гаражи чекајући да им падне најбоља идеја на памет. За то вријеме, аутомобил или било које друго возило још више трули, скупља прашину и само заузима простор.



Не само да се у гаражи налази старудија која заузима мјесто, већ ни не служи ничему. Због тога би било најбоље да што прије донесете одлуку и ријешите се слупаног возила.

Ослободићете мјеста за многе друге ствари и себи олакшати функционисање!

Не брините за транспорт возила након куповине

Још једна од предности продаје хаварисаног возила јесте у томе што куповину обављају најчешће професионалне агенција за откуп половњака. Поред одличних цијена које дају за откуп возила, која су у било каквом стању, обезбјеђују комплетан транспорт.

Долазе на вашу адресу, утоварају слупано возило и одвозе га на свој плац. Самим тим, ви се као продаавац ослобађате свих обавеза по питању логистике, а довољно је да окренете број телефона и будете у уговорено вријеме код куће.

Неколико је опција за продају хаварисаног возила

Купци хаварисаних аутомобила нуде неколико опција, па се и сами можете одлучити за оно што је вама најисплативије:
 
  • Продаја ауто дијелова: идеална је за све оне продавце који имају релативно хаварисан аутомобил у гаражи, па нема потребе да га дају у старо гвожђе комплетног. И сами можете проценити како се крећу цијене дијелова за аутомобиле на тржишту и једноставно одредити за колико бисте продали;
  • Продаја аутомобила на кило: са друге стране, дешава се да возило буде у готово уништеном стању или да су сви дијелови толико стари да не вриједе много на тржишту. Међутим, агенције за откуп хаварисаних возила и тада нуде рјешење, што је откуп возила на кило. У односу на то колико је возило тешко, добићете и сразмјерну количину новца за старо гвожђе.
За коју год од ове двије опције да се одлучите или сте просто осуђени, добро је да знате да сваки дио аутомобила има неку вриједност и може се процесом рециклирања искористити:
  • Пластика - користи се за израду многих дијелова аутомобила, као што су резервоар за гориво, браник, ручке за отварање, унутрашње облоге, контролне табле. Из еколошких разлога се све више пластичних дијелова рециклира и од њих праве нови;
  • Моторно уље - чак и старо искоришћено уље могуће је поново користити, док се често узима из старих возила и складишти јер је опасно уколико заврши у природи;
  • Челик - материјал се након прераде поново користи за израду дијелова попут врата, шасија, носећих греда;
  • Акумулатори - представљају један од делова аутомобила који се вјероватно и највише рециклира. Поред тога што у себи имају отровне материје, са којима се мора пажљиво руковати, такође се велики дио акумулатора може рециклирати;
  • Бакар - поред злата и сребра, бакар је најбољи проводник струје, те се користи за израду каблова и електронских компоненти возила.
Хаварисано возило може бити откупљено било где

Гдје год да се налазите на територији земље, увјерени смо да ћете пронаћи купца, било да је то професионална агенција за откуп или ће од вас откупити дијелове аутомобила локални аутомеханичар.

У складу са савременошћу, прелистајте интернет понуде и увјерите се у најбоље цијене откупа хаварисаних возила, обавите неколико позива и ријешили сте проблем.

Вјерујемо да сте увидјели прије свега важност безбедне вожње, али и предности продаје хаварисаног возила, те да нећете чекати ни дана више како би се упустили у размјену. Желимо вам да лијепо зарадите и што прије купите нови аутомобил!