Грешке које већина људи чини у лијечењу прехладе и грипе код куће :: Semberija INFO ::

 

Грешке које већина људи чини у лијечењу прехладе и грипе код куће


Foto: Ilustracija
Стигло је оно доба године када људи проводе велики дио свог времена кашљајући, кијајући и бришући нос. Зима са собом доноси прехладе, вирусе и грипе.

"Скенирање" полице апотека и читање интернетских форума може вас збунити те вас упутити на погрешан пут при третирању прехлада и грипа.
 
Двојица фармацеута упозорила су на неке од уобичајених грешака које људи чине када третирају прехладу сами и како да се заиста осјећате боље.
 
"Људи често узимају витамин Ц како би спријечили прехладу, али мало је доказа који то подржавају", објаснио је Садик Ал-Хассан, фармацеут из Батха.
 
Неке студије сугерирају да би витамин могао помоћи у бржем уклањању прехладе, али докази су још увијек прилично неувјерљиви.
 
"Још један популаран производ за прехладу и грип међу пацијентима је ехинацеа", објаснио је фармацеут.
 
Ехинацеа је биљка за коју су стручњаци некада мислили да стимулише имуни систем да се ефикасније бори против инфекција. Али недавне студије су откриле да додатак прехрани мало смањује шансе за прехладу.
 
Мике Хеwитсон, фармацеут из Сомерсета, упозорио је људе да не користе преостале антибиотике које би могли наћи у њиховој кући.

(Клиx)