ШТА СЕ ДЕСИ КАДА УБАЦИТЕ ВЛАЖНУ МАРАМИЦУ У МАШИНУ ЗА ВЕШ :: Semberija INFO ::

 

ШТА СЕ ДЕСИ КАДА УБАЦИТЕ ВЛАЖНУ МАРАМИЦУ У МАШИНУ ЗА ВЕШ


Просјечна особа потроши око четири сата недјељно на прање веша, а иако модерне веш машине већину "посла" обављају саме, резултат прања може се значајно побољшати једним једноставним триком.
 
Ова метода посебно је корисна за власнике кућних љубимаца, као и оне који посједују пуно одјеће тамних боја, а ријеч је о стављању влажне марамице у машину прије него убаците веш на прање.
 
Резултати ће бити видљиви одмах, те заиста премашују очекивања - одјећа ће бити без длачица и косе, јер влажне марамице дјелују као "апсорбер" за њих, пише "Бригхт Сиде".
 
Како то исправно урадити?

Важно је правило да се на сваку машину за прање веша (отприлике 7 до 8 килограма веша) не ставља више од 3 влажне марамице одједном. Кад бубањ почне да се врти, влажне ће се марамице умјешати у одјећу и скупљати длаке и косу, а код сваког прања користите нову влажну марамицу коју сте извукли из паковања.
 
Оно што је важно је да влажне марамице буду довољно чврсте и густе да се не распадну током прања веша, а то можете провјерити тако да пробате да их поцјепате рукама. Ако не успијете или вам је за то потребно пуно снаге, довољно су чврсте.
 
Никако немојте користити папирне марамице умјесто влажних - оне ће се распасти, а веш ће имати још више мрвица и изгледаће још горе. Неће вам помоћи ни марамице за скидање шминке.
 
Ако не желите да одећа апсорбује мирис влажне марамице, одаберите оне антибактеријске или без мириса, а можете ставити и више омекшивача који ће прикрити мирис.

(НовостиМагазин - Независне)