ЉУДИ МИСЛЕ ДА НЕМАЈУ ИСТОГ ОЦА: МАМА ПОКАЗАЛА СВОЈЕ БЛИЗАНЦЕ КОЈИ ИМАЈУ РАЗЛИЧИТУ БОЈУ КОЖЕ (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

ЉУДИ МИСЛЕ ДА НЕМАЈУ ИСТОГ ОЦА: МАМА ПОКАЗАЛА СВОЈЕ БЛИЗАНЦЕ КОЈИ ИМАЈУ РАЗЛИЧИТУ БОЈУ КОЖЕ (ВИДЕО)


Млада мајка Шантел Бротон гостовала је недавно емисији  “Добро јутро Британијо” са својим близанцима, сином Ајоном и кћери Азиром, који су рођени 30. априла.

Оно што је врло занимљиво код ове двије преслатке бебе је то да имају примјетно другачију боју коже.
Рођен са свијетлом кожом и зеленим очима, Ајон подсјећа на Шантел, док је Азирах, која има смеђе очи и тамнији тен, више налик њеном партнеру Аштону.

– У почетку то није било толико видљиво. Били су доста сличне пути, само се видјело да је она мало тамнија. Али како су седмице и мјесеци пролазили, она је постајала све тамнија и тамнија, а он све свјетлији – објаснила је Шантел у студију.

– Били смо изненађени. Видите ту разлику, али нисте навикли виђати тако различите близанце – додала је.

– Али ми смо срећни. Свиђа нам се што су мало другачији и што је она на тату, а он на мене – испричала је и додала да су људи шокирани разликом између близанаца.


– Сви су шокирани. Кад виде разлику, питају: ‘Јесу ли близанци?’ А ја одговорим: ‘Да.’ Они узврате: ‘Ох, једно дијете је тамно, а друго је свијетло. То је тако необично, први пут то видим’ – описала је млада мајка један од сусрета са знатижељним суграђанима.

Неки чак сматрају и да бебе имају различитог оца, но доктор Амир Кан, објаснио је како се близанци могу родити с различитим тоновима коже, преноси Клиx.

– Може се догодити да два спермија оплоде два јајашца – рекао је.

– Боја коже састоји се од отприлике 20 различитих гена и то је насумичан избор – оно што се налази у једном спермију неће бити исто као у другом спермију, а исто је и с јајним станицама – објаснио је.

– Такве ствари се догађају. То је потпуно случајно и ријетко – отприлике један од пет међурасних парова доживјеће нешто овако с близанцима – казао је доктор.

(Српска Инфо)