ОВЕ БОЈЕ ТРЕБА ИЗБЈЕГАВАТИ У УРЕЂЕЊУ ДОМА :: Semberija INFO ::

 

ОВЕ БОЈЕ ТРЕБА ИЗБЈЕГАВАТИ У УРЕЂЕЊУ ДОМА


Foto: Ilustracija
Према недавном истраживању продавача боја Тхе Паинт Схеда, готово четири од десет особа понудило би мање за кућу за коју су били заинтересирани само због боје зидова, а готово један од пет потпуно би одустао од давања понуде.

Улепшавање Wнтеријера куће или стана свежом бојом често се препоручује пре стављања некретнине на тржиште.

Ипак, док ће се одређене боје вероватно свидети потенцијалним купцима и убрзати продају, постоје неке које ће вероватно одбити купце.

Како пише Еxпресс, стручњак за некретнине Тајо Огунтонаде, тврди да је врло лако променити боју собе, а први утисак је изразито важан. Из тог разлога, открио је које боје бисте у уређењу интеријера требало избегавати, а које су пожељне.

Светло ружичаста

Према стручњацима, ова боја треба да се избегава. Заузима прво место као најнепожељнија боја за дом у истраживању Тхе Паинт Схеда, али осим ње, нијансе које такође нису пожељне су јарко розе. Стручњак каже да, осим ако просторија није изузетно добро уређена, таква боја ће одбити људе.

Цитрусно зелена

Док су нежне, умирујуће нијансе зелене тренутно суперпопуларне у трендовима ентеријера, чини се да је лимета зелена мање популарна, и налази се на четвртом месту пописа најмање омиљених.

Жута

Неонско жута заузима треће место на списку најмање омиљених боја у истраживању, док је лимун жута на деветом месту. Стручњак каже да, иако жута асоцира на срећан тон, најсветлији тон може да буде ипак превише у вашем дому. Саветује да се радије одлучите за блаже тонове жуте боје, као што су окер или сенф, које ће пружити ублажену верзију веселе палете.

Црна

Иако потпуно црне собе могу да изгледају елегантно, црна је свакако боја која се неће свидети баш свакоме и изазваће снажну реакцију. Налази се на осмом месту најмање омиљених боја, а имати је у дневној соби велики је ризик. Стручњак је обаснио да осим јако светлих боја, треба избегавати и јако тамне боје јер оне могу визуално да смање и затворе дом, а многи људи када купују кућу или стан желе управо - већи и отворени простор.

Које боје су пожељне?

Неке боје кваре утисак дома, али неке могу да додају вредност некретнини. Стручњак тврди да неутрални тонови могу да натерају купце да размишљају о кући као о празном платну, и то им даје могућност размишљања о томе како ће се уклопити у дом. Саветује да се држите беле боје и нежних беж нијанси, јер је то најбољи начин да будете сигурни да потенцијалног купца неће одбити боја зидова.

(Б92)