ИСТИНА О ЛЕГЕНДАРНИМ "КАМИОНЏИЈАМА" :: Semberija INFO ::

 

ИСТИНА О ЛЕГЕНДАРНИМ "КАМИОНЏИЈАМА"


Foto
Иако су ликови које су тумачили Павле Вујисић и Миодраг Петровић Чкаља у серији "Камионџије", Паја и Јаре били нераздвојни, мало ко зна да се глумци приватно уопште нису слагали.

Наиме, њихов однос ван снимања је био јако лош, а о томе је прије неколико година говорила и Мирјана Вуисић, супруга легендарног Павла.

– Ја Чкаљу никад нисам упознала. Кад мало боље погледате Чкаљу и Павла, видјећете да је то немогућа фузија. Чкаља је стопостотни глумац и до крајњих граница је ишао у својој глуми. Павле уопште није био глумац. Знао је рећи: “Ја се само понашам.” И истина је, цијелог се живота понашао – рекла је Мирјана у књизи “После фајронта”.

Чкаља је глумио и преглумљивао, а Павле је због тога кључао. Када је Телевизија Београд десетак година после серије и филма “Камионџије” жејлела да сними наставак “Камионџије опет возе”, није хтио ни да чује. Први пут је прихватио само да би се видјела разлика, да покаже шта је глума, али други пут није долазило у обзир, наводи се даље.

– Убјеђивали су га годину дана. Како сам ја у том тренутку почела да градим имање, које се и њему допало, премјерио је плац, израчунао колико ће коштати ограда и тражио хонорар од 110.000 динара. Продуценти су полудјели јер је максимални хонорар за главне глумце износио 12.000 и није постојала законска могућност да му дају више. Само је одмахнуо руком. Онда су они пронашли начин да направе видеокасете које ће се продавати гастарбајтерима и осигурали му тражени новац  – казала је она.

Али, Павле је имао нови захтјев, да се и Чкаљи мора подићи хонорар бар на 50 хиљада. Тако је снимљен наставак “Камионџија”.

(Блиц)