ОБЈАВЉЕНЕ ПРВЕ СЛИКЕ НОВИХ АППЛЕ ТЕЛЕФОНА: БОЉА КАМЕРА, ДЕБЉЕ КУЋИШТЕ (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

ОБЈАВЉЕНЕ ПРВЕ СЛИКЕ НОВИХ АППЛЕ ТЕЛЕФОНА: БОЉА КАМЕРА, ДЕБЉЕ КУЋИШТЕ (ФОТО)


Боља камера и другачији дисплеј захтевају дебље иПхоне 14 кућиште - погледајте прве слике нових телефона.

иПхоне 14 линија је тренутно у ЕВТ фази (енгинееринг валидатион тест) што значи да су дизајн, спецификације и унутрашња грађа уређаја завршени и да се спроводе тестови квалитета рада и употребе, али и квалитета израде свих нових иПхоне модела.

Аппле је, изгледа и по потврди извора 9to5Mac сајта, одлучио да се нови A16 Биониц чипсет нађе само у иПхоне 14 Про и иПхоне 14 Про Маx телефонима, а да се за иПхоне 14 и нови иПхоне 14 Маx бира чипсет на и даље пет нанометара (A16 Биониц биће 4 нм).

Разлика између иПхоне 14 Про и иПхоне 14 Про Маx у односу на иПхоне 14 и иПхоне 14 Маx биће и нотцх који ће бити задржан на посљедња два, док ће моћнији иПхоне уређаји имати нови систем са исјечком облика круга и пилуле једног поред другог и новим системом камера и сензора испод екрана.

Са задње стране два моћнија телефона добиће нове камере резолуције 48 МП, што ће утицати на повећање дебљине уређаја и на још већу избочину са задњег дијела Про и Про Маx телефона.

Први пут би ба иПхоне телефону требало да видимо и перископ камеру и 5x оптички зум, са чиме се слаже извор поменутог сајта, али и поуздани дојављивач Минг Куо.



Што се цијена тиче, оне ће бити сличне овогодишњој линији иПхоне телефона, али ће разлика бити у почетном моделу - иПхоне мини више неће постојати и улазни модел имаће већи екран, уз почетну цијену од 799 долара, чиме Аппле практично подиже цијену само том моделу и то за 100 до 150 долара.



Премијера иПхоне 14 серије десиће се, традиционално, већ у септембру и то овог пута све су прилике опет пред публиком, што ће бити први пут за готово три године - посљедња уживо одржана Аппле конференција је она из 2019. године, да би 2020. иПхоне 12 чак и каснио, а иПхоне 13 је поново представљен у снимљеном програму, који је емитован у очекиваном, септембарском термину.
 
(МОНДО)