ДЕЦЕНИЈА ИНСТАГРАМА :: Semberija INFO ::

 

ДЕЦЕНИЈА ИНСТАГРАМА


Прошло је десет година од оснивања Инстаграма, који је постао једна од најпопуларнијих друштвених мрежа у свијету. Корисници су прве фотографије почели објављивати 6. октобра 2010. године. Инстаграм се потпуно разликовао од свих дотадашњих друштвених мрежа јер је давао фокус на фотографије и други визуални садржај. Његови идејни творци су Кевин Сyстром и Мике Криегер. Добио је много корисника, а од неких људи је направио велике звијезде.

Инстаграм тренутно има близу једну милијарду активних корисника и сваки дан апликацију отвори пола милијарде људи. У првој години постојања имао је милион корисника. Профил корисника је различит - од оних који објављују фотографије своје свакодневице, преко пословних људи до особа из свијета схоwбиза.

Суоснивач Инстаграма Кевин Систром је био прва особа која је објавила фотографију на Инстаграму и то у јулу 2010. године, три мјесеца прије него што ће бити доступан јавности. Објавио је фотографију пса којег је сусрео у Мексику уз натпис "тест". Инстаграм је био хит одмах од старта, а двије године касније Фацебоок је дао милијарду долара за апликацију. И исплатило им се.

За ових десет година постојања нема дијела живота који није захватила ова апликација на којој многи од нас дословно живе. Инстаграм је у десет година постојања ушао у животе милијарди људи и промијенио начин на који једемо, путујемо и конзумирамо услуге, понудивши савршену слику наших живота, која се ипак разликује од оних стварних.

Semberija info