Учлањење уз попуст :: Semberija INFO ::

 

Учлањење уз попуст


У Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини јуче (уторак, 13.11.2018.), поводом обиљежавања Дана библиотеке,  организовано је учлањење читалаца уз велики попуст. За ученике основних школа, који су се тога дана учланили у библиотеку, годишња чланарина износиће једну, умјесто пет КМ. За ученике средњих школа, студенте, пензионере и остале грађане чланарина ће износити три, умјесто 10 и 20 КМ. 
"На овај начин желимо да грађанима Бијељине приближимо књигу, као и све остале услуге које пружамо у нашој библиотеци, а истовремено да промовишемо богатство књиге и читања", каже Јован Цвјетковић, директор Библиотеке, истичући да је у прошлој години учлањено 5.450 грађана, те да се нада да ће ове године та бројка бити и надмашена.
Цвјетковић истиче и податак да се новац од чланарине слива у градски буџет, јер је и библиотека укључена у трезорско пословање.
"Плате за 21 запосленог радника добијамо од ресорног министарства, док нам материјалне трошкове покрива град. Када бисмо, којим случајем, ми располагали средствима прикупљеним од чланарине, сваке године бисмо били у прилици да набавимо око 2.000 нових наслова”, каже Цвјетковић. 

Љ.Љ.