Вишњићеви дани: Стотину рецитатора и бесједника :: Semberija INFO ::

 

Вишњићеви дани: Стотину рецитатора и бесједника


У оквиру манифестације ,,Вишњићеви дани“, другог новембра,  у Градској галерији одржано је такмичење рецитатора и бесједника. Такмичење је организовано у категоријама основношколаца, средњошколаца и студената, а проглашење побједника одржаће се у Народној библиотеци ,,Филип Вишњић“ осмог новембра, посљедњег дана ,,Вишњићевих дана“. 

 
На конкурс за такмичење у рецитовању и бесједништву пријавило се 12 школа, 11 са подручја града Бијељине и једна са подручја општине Угљевик, те Удружење грађана ,,Плави сан“. 
Ове године на такмичењу учествује 100 рецитатора и бесједника са подручја града Бијељине и општине Угљевик. Они су пред стручним жиријем и уз пажњу и подршку једни другима, сјајно представили школе из којих долазе, али и свој рад и телент. Жири, у саставу професорица Иванка Раковић, предсједница жирија, те чланови мр Лјиљана Лукић и глумци Иван Петровић и Ненад Благојевић, немају лак задатак. Како су рекли, приликом оцјењивања такмичара одлучиваће нијансе.
У категорији најмлађих такмичара, ученика од првог до петог разреда основне школе, такмичило их се 34, у категорији у којој су се такмичили ученици од шестог до деветог разреда било их је 30, док је 14 основношколаца бесједило. 
У категорији у којој су се такмичили средњошколци и студенти, свој рад и талент представило их је 22, од тога 11 средњошколаца у рецитовању, 10 средњошколаца у бесједништву, а ове године бесједи само један студент.

М.Р.