Организација “Срби за Србе”: Организовано вече захвалности и концерт “Србадије” :: Semberija INFO ::

 

Организација “Срби за Србе”: Организовано вече захвалности и концерт “Србадије”


У Соколском дому у Бијељини вечерас је организовано Вече захвалности у организацији Хуманитарне организације “Срби за Србе” која већ деветнаест година организује хуманитарну помоћ за социјално угрожене српске породице на свим просторима гдје живе Срби.



Милан Ковачевић, волонтер у Хуманитарној организацији “Срби за Србе” на подручју града Бијељина, каже да је у сарадњи са Српским црквеним пјевачким друштвом “Србадија” организовано вече и концерт захвалности, а то је прилика да се представи рад ове хуманитарне организације у протеклих годину дана на подручју града Бијељина.



 “Наше суграђане и пријатеље наше организације желимо  упознати са свим  активностима које смо организовали у протеклих годину дана. Од тренутка активирања организације “Срби за Србе” у Бијељини, ми смо организовали стотињак догађаја који су обиљежили нашу хуманитарну активност. И овим, стотину и првим догађајем, желимо исказати нашу захвалност грађанима Бијељине. У протеклој години организовали смо помоћ за двије породице на подручју Бијељине. Породици Новаковић, из Патковаче, санирали смо и обновили стамбени објекат, вриједност радова је износила око седамдесети пет хиљада КМ. Помогли смо и породицу Крстић Маринковић из Доњег Бродца, а вриједност помоћи износила је око 40.000 КМ. У наредној години настављамо  хуманитарне активности. Недавно смо организовали једно занимљиво дружење, под називом “Познати служе”, с прослављеним глумцем Вуком Костићем и том приликом смо прикупили око 3.500 КМ. Осим организовања хуманитарних акција, наше колеге су свакодневно на терену, гдје посјећују угрожене породице и припремају за њих најнеопходнију помоћ. Имамо још пуно породица којима можемо и морамо помоћи и то је оно што нас мотивише”, каже Ковачевић, истичући да је слоган ове хуманитарне организације “Дјеца су наша будућност”.

Срђан Маринковић, активиста организације “Срби за Србе” каже да ова организација од 2018. године активно дјелује на подручју града Бијељина.



“Окупили смо двадесетак волонтера и већ у првој години рада прикупили смо око 75.000 КМ, по чему смо се издвојили као најактивнији волонтерски град у Републици Српској. У прошлој години смо организовали педесетак спортских, културних и хуманитарних догађаја, све само с једним циљем, да помогнемо онима којима је помоћ најнеопходнија. Помажемо вишечлане, социјално угрожене породице са четворо и више дјеце. Грађани града Бијељина имају велико срце и због тога желимо јавно да им се захвалимо”, каже Срђан Маринковић.

 Владимир Сарић, активиста И донатор у организацији “Срби за Србе” каже да ова организација организовано, на искрен и транспарентан начин окупља људе око себи, те на један ненаметљив начин прикупља помоћ за најугроженије српске породице, то је за сваку похвалу.



(Семберија Инфо)