Спуштена застава „Вишњићевих дана“: Представљен јубиларни број „Српске виле“ :: Semberija INFO ::

 

Спуштена застава „Вишњићевих дана“: Представљен јубиларни број „Српске виле“


Представљањем јубиларног, педесетог броја часописа за књижевност и културу „Српска вила“ спуштена је застава овогодишњих „Вишњићевих дана“, традиционалне културне манифестације посвећене животу и дјелу великог српског пјесника и гуслара Филипа Вишњића.

Јелина Ђурковић, уредница „Српске виле“ истакла је том приликом да „Српска вила“ живи пуним темпом више од 24 године, тако да је ово прилика да се помену и њени досадашњи уредници, профеоср др Сава Ћеклић, професор Љубомир Филиповић, мр Мирко Бабић, професор др Цвијетин Ристановић.



„Желимо да нагласимо редовност, профилисаност и садржајност „Српске виле“, особине које су је красиле у протеклих 50 бројева. Добра прифилисаност држи часопис у животу, не само на локалном, већ и на републичком нивоу, као и на цјелокупном српском културном простору. Часопис „Српска вила“, објављујући преведену прозу и поезију одржава и кореспонденцију са свијетом књижевности у Европи. Око хиљаду аутора је продефиловало кроз „Српску вилу“ до сада, од академика, друштвених радника, пјесника, културних посленика, до научника“, истакла је Јелина Ђурковић.

О часопису „Српска вила“ говорили су професор доктор Цвијетин Ристановић, бивши уредник часописа, те професор Љиљана Матић, члан Уредништва часописа, а ријечи похвале изрекли су и књижевник Ранко Р исојевић и пјесникиња Јованка Стојчиновић Николић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић