Почео позоришни фестивал „Чупава бајка“ у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Почео позоришни фестивал „Чупава бајка“ у Бијељини



Представом „Мала сирена“  у извођењу „Allegretto teatar“  из Вршца вечерас је у Центру за културу „Семберија“ у Бијељини отворен 7. Дјечији позоришни фестивал „Чупава бајка“.  Организатор фестивала је Центар за културу „Семберија“ Бијељина, под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске и Градске управа Града Бијељина.



За четири дана трајања фестивала, најмлађи суграђани имаће прилику да погледају и уживају у извођењу четири представе, а фестивал ће трајати до четвртка, петог октобра, рекао је Игор Бешлић, директор Центра за културу „Семберија“ Бијељина.

-Осим вечерашње представе, „Мала сирена“, која је и отворила фестивал, најмлађи гледаоци имаће прилику погледати  још три представе у наредна три дана. Такође, по традицији биће организована и  позоришна радионици под називом  „Позоришна маштарионица“ коју ће одржати агенција „Areus art“. Као и свих ових година на нашем фестивалу додјелићемо четири награде и то за најбољу представу у цјелини, специјалну награду за оригиналност и фантазију, за најбољу оригиналну музику и награда за најбољу реакцију публике. Овом приликом позвао бих све родитеље да доведу своје малишане да заједно уживамо у свим представама и да на вријеме обезбиједе своје карте које могу купити на билетарници Центра за културу“, поручио је Бешлић.



Марија Пантин, чланица „Allegretto teatar“  из Вршца истакла је да им је велико задовољство и част да наступају за најмлађу Бијељинску публику, гдје су више пута наступали и сваки пут дивно прихваћени, те нагласила да су дјеца највјернија публика.
-Деца су дефинитивно највернија публика и то можемо дефинитивно и да осетимо када гостујемо у неким мањим градовима, а посебно када негде наступамо више пута. Неретко ми се деси да ме ословљавају са Алиса и то ми је заиста дивно.  Велики број деце је у међувремену порастао, али и даље долазе на наше представе, само сада у вечерњем термину“, истакла је Пантин.



Дјечији позоришни фестивал „Чупава бајка“ трајаће до петог октобра, а најмлађа публика имаће прилику да осим вечерашње представе ужива у извођењу још три, и то, „Црвенкапина бајка“ у извођењу Градског позоришта „Јазавац“  Бања Лука која је на репертоару сутра, трећег октобра, затим четвртог октобра у представи „Алиса у земљи чуда“ у извођењу Позориштанца „Маслачак“ Бијељина и посљедњег дана фестивала у представи „Ко природу прља има да надрља“, коју ће извести глумци „Чича Мичиног позоришта“ из Београда. Почетак свих представа биће у 18 часова.


Семберија инфо - С. Ристановић