Одржано прво донаторско вече Хуманитарне организације Срби за Србе :: Semberija INFO ::

 

Одржано прво донаторско вече Хуманитарне организације Срби за Србе


У ресторану “Пет језера" у Бијељини одржано је прво донаторско вече Хуманитарне организације Срби за Србе.
 
Донаторској вечери присуствовали су бројни представници из сектора привреде, јавних институција, Градске управе Бијељина и Скупштине града Бијељина.



Према ријечима Саше Вигњевића, предсједника огранка Организације у РС, прикупљена средства са ове донаторске вечери биће усмјерена  за помоћ вишечланој породици Крстић-Маринковић из Доњег Броца, али и вишечланој породици Петровић из Чађавице.
 
Како је истакнуто, циљ пројекта је прикупљање 40.000 конвертибилних марака.


 
Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић изјавио је да сви који у могућности треба да учествују у хуманитарним акцијама, уз велику похвалу за организацију ове донаторске вечери.


 
Успјешни привредник Славен Ристић већ је познат у Семберији и широм Републике Српске као велики донатор који учествује у свим хуманитарним акцијама, као и вечерашњој уз поруку “Добро се добрим враћа”.
 
Гости су имали прилику да чују музички ансамбл "Фенечки бисери", који је освојио срца свих присутних на донаторским вечерима у Београду и Новом Саду 2022. године.



Организатори су припремили и хуманитарну аукцију, а гости - донатори уживали су уз музику бенда "Стара прича".
 
Цијена улазнице износила је донација у вриједности 200 КМ и више по особи.


 
Хуманитарна организација Срби за Србе постоји од 2005. године и у току протеклих 18 година је прикупила више од 11 милиона евра захваљујући којима је спровела акције помоћи за више од 3.200 породица са више од 15.000 дјеце.


 
У прошлој години Хуманитарна организација је скупила 3.100.000 евра донација.

(Семберија инфо)