Изложба у Музеју Семберије поводом 100 година постојања Гимназије Филип Вишњић: Сентиментално путовање кроз деценије :: Semberija INFO ::

 

Изложба у Музеју Семберије поводом 100 година постојања Гимназије Филип Вишњић: Сентиментално путовање кроз деценије


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић отворио је у четвртак навече, 12. септембра, у Музеју Семберије изложбу поводом 100 година постојања и рада бијељинске Гимназије „Филип Вишњић“.

Градоначелник Мићић је истакао да се мало који град може похвалити чињеницом да једна тако значајна образовна установа слави стотину година постојања.

„Увијек је била част и привилегија бити ученик Гимназије, поготово професор у гимназији. Одувијек је била најбоља образовна установа у граду и ишколовала је више од 10.000 ученика. Више од 50 научника и научних радника изашло је из бијељинске гимназије. Желим им да наставе и даље са добрим резултатима и да нове генерације и нови професори угледају на своје претходнике. Срећни смо што имамо тако успјешну образовну установу“, изјавио је градоначелник Мићић приликом отварања изложбе у Музеју Семберије. 

Директор Гимназије “Филип Вишњић” Владимир Шавија изјавио је да ова изложба и свечана академија представљају завршни дио обиљежавања великог јубилеја Гимназије у Бијељини.

Семберија ИНФО/Љ. Љубојевић