Југ Србије у Семберији - Српско културно - умјетничко друштво „Семберија“ Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Југ Србије у Семберији - Српско културно - умјетничко друштво „Семберија“ Бијељина


Публика у препуном Центру за културу „Семберија“ Бијељина, вечерас је имала прилику да ужива у традиционаном Никољданском коцерту, који је поводом Никољдана организовало Српско културно – умјетничко друштво „Семберија“ Бијељина.



Концертни програм, чија је овогодишња тема била југ Србије, за своје суграђане извео је Велики народни оркестар СКУД-а „Семберија, женска вокална група и гости.


 

- Иза нас је много недјеља и мјесеци рада, током којих су настајале нове мелодије, пјесме, као и аранжмани. Када то настаје, сви смо усхићени и узбуђени, а посебно вечерас“, казала је Бранка Марковић Савчић, директорка СКУД-а „Семберија.



Жељко Ђукановић, шеф Великог народног оркестра СКУД-а „Семберија“ казао је да се труде када припремају Никољдански концерт, да теме буду другачије, те да овим концертом завршавају успјешну годину.



-Ове године смо се вратили корјенима етно музике. На вечерашњем репертоару, могла се чути музика јужне Србије, Косова и Сјеверне Македоније. Мислим да је и овај пут као и претходних публика уживала у нечему новом, заборављеном, односно ономе што ми тежимо да сачувамо“, истакао је Ђукановић.



–Наступ пред мојим суграђанима у мени буди посебна осјећања, јер је најтеже када наступате у свом граду. То је најзахтјевније и најтеже, али ја могу да примјетим и да чујем да сам овдје добро прихваћен. Са СКУД-ом „Семберија“ имам дугогодишњу сарадњу, која је почела сасвим случајно , а постала је традиционална, која ће надам се још дуго трајати“, истакао је  Жељко Ђмура, вокални солиста и гост на Никољданском концерту.

Јелена Инђић, студент Музичке академије, Универзитета у Бањалуци на катедри за гудачке инструменте - виолина и члан Великог Народног оркестра СКУД-а „Семберија“, казала је да члан оркестра већ четири године.



-Бити члан овог оркестра за мене представља нешто лијепо, дружење, свирање. Стварно ми је било драго видјети оволику публику вечерас, моје срце је стварно испуњено“, казала је Инђић.

(Семберија инфо)